Laddar

KIK-backen om nollan i kolumnen: ”Får se hur länge det håller”

Sex omgångar är spelade av HockeyEttan – och KIK-backen Fredrik Lindblom har ännu inte varit inne på något baklängesmål. "Det är kul att man kan bidra", säger han till 24Kristianstad.se.

delningar

Kristianstads IK möter på onsdagskvällen Tranås hemma i ishallen. Då kan KIK-backarna Fredrik Lindblom och Acke Ringström stoltsera med att de ännu inte varit inne på något baklängesmål. Lindblom har 9–0 medan Ringström har 6–0 i sin plusminus-statistik.

– Vad ska man säga? Vi har inte släppt in så mycket mål alls. Vi är stabila bakåt och sedan har vi Gistedt där bak också. Det är väldigt stabilt, säger Fredrik Lindblom och fortsätter:

– Jag har haft hyfsat plusminus tidigare… Nu är det i och för sig tidigt på säsongen med.

Har du varit så här bra tidigare? – Det är nog första gången. Vi får se hur länge det håller, säger Lindblom och erkänner att han inte hade full koll på statistiken.

– Jag såg det när du skrev det på Twitter och tänkte: vad fan, nu sabbar han det här. Men det är kul att man kan bidra.

Tidigare år har Fredrik Lindblom stått för många poäng, men i fjol blev det blott elva. I år har han inlett med fyra assist på sex matcher.

– Jag hade en riktig dipp förra året och spelade inget powerplay alls. Det är lite så när man är back. Men nu har Mats (Lusth) satt mig i den här rollen och det har jag accepterat.

– Det var tufft i början. Men alla har sin roll och Mats är tydlig med det – då är det lättare att anpassa sig, säger Lindblom.

Tranås hemma i kväll. Vad tror du om det? – De har haft en lite knackig start och jag trodde de skulle vara med i toppen av tabellen. Men det är ett bra lag – det gäller att vi kommer ut och kör.

HockeyEttan Kristianstads IK–Tranås AIF 19.00 Kristianstads Ishall Läget i truppen: ”Vi startar med samma lag som senast. Joel Gistedt står”, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Relaterade artiklar