Laddar

KIK-backen: ”Många tror att vi har det så jävla bra”

KIK-backen, Fredrik Lindblom, ilsknade till efter att en ledare i ett motståndarlag påstått att spelarna i Kristianstad var proffs.

delningar

Efter Kristianstad IK:s match mot Hanhals valde en ledare i motståndarlaget att gå ut i lokaltidningen och hävda att spelarna i KIK i proffs. Det fick KIK-backen, Fredrik Lindblom, att ilskna till – och skriva en tweet.

 

24Kristianstad.se tog därför ett snack med Fredrik Lindblom för att reda ut det hela.

– Det är inte första gången man har fått höra det. Det är många som tror att vi har det så jävla bra, men det stämmer inte riktigt, säger Fredrik Lindblom.

Hur ser en dag ut för dig? – Jag går upp vid 06:15 och är på jobbet vid 07:00. Sedan jobbar jag till klockan 14:00, därefter åker jag hem och byter kläder och sedan direkt till hallen. Efter träningen har vi gemensam fys med laget. Sedan duschar jag och åker hem. Som tur är har jag en sambo som oftast har lagat mat när jag kommer hem.

Vad jobbar du med? – Jag jobbar som mättekniker åt en sponsor till klubben. Det är väldigt olika arbetsuppgifter, men jag trivs bra med det.

Fredrik Lindblom berättar vidare att matchdagarna ser ungefär likadana ut – värst är det när de åker på bortamatch.

– Dagen efter en bortamatch är värst. Vi kommer hem vid 02-tiden och sedan ska man upp vid 06:15, säger han.

Är division 1 en av de tuffaste serierna att spela i? – Helt klart är det en av de tuffaste. Man tränar lika mycket som i allsvenskan men lönerna är inte samma.

Men 26-årige Lindblom är inte den enda spelaren i KIK som arbetar, utan majoriteten av spelarna har ett jobb vid sidan om.

– De flesta ligger nog på 75,80 procent. Men det finns flera stycken som även jobbar heltid, säger Lindblom avslutningsvis.

Relaterade artiklar