Laddar

KFC:s ordförande försvarar sig: ”Då blir det fullständig anarki”

Flera tidigare KFC-spelare har trätt fram och vädrat sitt missnöje över "det nya KFC". Nu vill ordförande Lars Åkerman försvara klubbens agerande. "Det finns en anledning till att vi skiljs åt", säger han.

delningar

De tidigare Kristianstad FC-spelarna Nahom Girmai, Albert Ejupi och Omar Dampha har gått ut och berättat om sitt stora missnöje över höstsäsongen och den nya sportsliga ledningen i klubben.

Bland annat rasar de mot sättet som tränaren ”Jocke” Persson och sportchefen Anders Swahn sparkades på, mot klubbens nya sportsliga riktning och efterspelet i media, där spelarna anser sig ha blivit baktalade.

Nu vill Kristianstad FC:s ordförande Lars Åkerman försvara sig mot anklagelserna.

– Jag vill inte baktala någon. Men det finns en anledning till att vi som klubb och de spelarna skiljdes åt, säger Åkerman.

Klubbens ordförande berättar att han har stort förtroende för nye sportchefen Serdar Dayat och tränaren Atli Edvaldsson.

– Vi har en ytterst professionell och erfaren fotbollsledning. Att vi får in två tränare av deras kaliber till en division ett-klubb är unikt för hela fotbollssverige, säger Lars Åkerman.

Han menar att det uppstod en krock när den nya sportsliga ledningen kom in med ”större ambitioner” och började kräva ett ”professionellt agerande” av spelarna i KFC.

– Det går inte att ha en fotbollsklubb där spelarna bestämmer var, när och hur de ska spela. Det måste tränaren bestämma. Alla måste vara på det klara över att vi ska vara ödmjuka och agera professionellt och i samklang.

Lars Åkerman riktar också kritik mot Omar Damphas beteende, den 17-årige talangen som ska ha fysiskt konfronterat huvudtränare Atli Edvaldsson efter en ligamatch.

– Det är väldigt tråkigt att förlora talanger, men de måste bete sig och vara föredömen för andra yngre spelare. Vi kan inte ha en ung spelare i laget som ger sig på tränaren, eller spelare som inte vill följa klubbens direktiv. Då är man ganska farligt ute. Då blir det fullständig anarki.

Spelarna har riktat kritik mot att laget spelar tråkig fotboll under den nya ledningen och att träningarna inte ska ha varit utvecklande. Hur ser du på det?

– Jag har hört synpunkter på det här, men vi har, med god grund, all anledning i världen att lita på Serdar Dayat och Atli Edvaldssons tillvägagångssätt, säger Lars Åkerman och fortsätter:

– Jag är ingen fotbollsexpert, men det gav i alla fall önskade resultat i de sista sju omgångarna.

Hur ser du på att Omar Dampha, en 17-årig kille, ska ha blivit petad med motiveringen att han inte har några magrutor?

– Det har jag väldigt svårt att föreställa mig att Atli (Edvaldsson) skulle ha sagt.

Ordförande Lars Åkerman delar inte heller spelarnas oro över klubbens framtid.

– Det som jag vänder mig emot är att vi skulle bli någon slags främlingslegion i framtiden. Det är fullständigt ogrundat. Det arbetet vi är inne på nu är att bygga en väldigt solid ungdomsverksamhet, säger han.

FOTNOT: Kristianstad FC:s tränare Atli Edvaldsson har avböjt att kommentera då han är hemma på Island på julledighet.

Relaterade artiklar