Kennelägaren bunden då Goldenvalparna stals

Sex Golden Retriver-valpar stals från en kennel i Önnestad. Obs, inte de på bilden. - Foto: Mostphotos

Ägaren ligger nu på sjukhus efter att ha blivit attackerad i samband med en valp-stöld. Polisen söker fortsatt efter tips.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var vid nio-tiden på onsdagsmorgonen som gärningsmännen kom till kenneln i Önnestad. En av ägarna gick ut från huset för att släppa ut några av de större hundarna, då hon såg att tre maskerade män befann sig vid stallet. De sprayade henne i ansiktet med röd färg och började därefter att misshandla henne under flera minuter.

Kvinnan blev slagen och därefter bunden både i händer och fötter. De tejpade för hennes ögon och mun med silvertejp. Nu ligger hon inlagd på sjukhuset i Kristianstad med flera skador.

– De slog mig och band mig. Försökte vrida nacken av mig. Jag svimmade och vaknade. Sedan började de igen. Det är sånt man bara ser på tv, sade kvinnan till Kristianstadsbladet.

Polisen och ambulansen larmades till platsen direkt, men då hade gärningsmännen redan stulit flera hundvalpar. Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Kvinnan blev överfallen av flera gärningspersoner och blev misshandlad med ett tillhygge. De tog med sig sex Golden Retriever-valpar som var sju veckor gamla, säger Robert Loeffel, presstalesman hos polisen.

Hundarna är värda cirka 15 000 kronor styck och var redan tingade. Ännu finns det ingen misstänkt för brottet, men en förundersökning har inletts.

– Man pratar med vittnen och söker efter spår på brottsplatsen. Vid sådana här ärenden vädjar vi också om hjälp från allmänheten. Det brukar väcka intresse när djur är inblandade. Det kan exempelvis vara att någon har sett någon sälja valpar utan korrekta papper, säger Robert Loeffel.

Har du tips till polisen? Ring 114 14. Du kan också lämna tips via polisens hemsida. 24kristianstad.se har sökt Kennelägaren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar