Laddar

Kedjan vill öppna i Kristianstad

En känd kedja vill öppna i Kristianstad. De har reserverat en stor tomtplats att bygga på.

delningar

Det första spadtaget har nu tagits för Ängamöllans industriområde utmed väg E22 i Vä/Kristianstad. Flera stora företag har visat intresse att etablera sig där. Ett av dem är Beijer Bygg som har reserverat en 17 000 kvadratmeter stor tomt. Det innebär att de från den 3 oktober och sex månader framåt har möjlighet att planera vidare för en etablering.

– Den närmaste butiken har vi nu i Sölvesborg. Vi har tänkt länge på att etablera oss i Kristianstad och har ett bra samarbete med kommunen. Nu har vi hittat rätt läge och rätt fastighet. Vi tycker att Kristianstad är en bra marknad och hoppas kunna öppna där inom en snar framtid, säger Magnus Thorson, förvärvschef på Beijer Byggmaterial AB.

 

 

Beijer Bygghandel vill öppna i Kristianstad. Foto: Wikimedia

 

Ännu är det inte bestämt när byggvaruhuset kommer till staden. Det pågår en process där Beijer Bygg-koncernen ska säljas. Först när de nya ägarna är på plats kan de ta ett beslut om etableringen.

– Det kommer inte att ske under våren. När man har tagit ett beslut måste det först sökas bygglov innan man kan sätta spaden i marken. Eftersom att det är en ny butik kommer det också att ta lite tid att bygga, säger Magnus Thorson.

Beijer Byggmaterial grundades redan år 1866 under namnet ”Firma G Beijer”. Sedan dess har koncernen bytt namn och expanderat kraftigt. De finns nu på 68 platser i hela landet. Deras kunder utgörs till största delen av professionella hantverkare i byggbranschen vilket återspeglar sig i deras sortiment och tjänster.

–  Vi säljer byggmaterial med hög kvalitet och professionella verktyg. Alla är självklart välkomna. Vi servar alla som bygger, säger Magnus Thorson.

Relaterade artiklar