Kedjan har stängt – ny butik flyttar in

Harald Nyborg har stängt. Snart öppnar Järnia Outlet i samma lokaler. - Foto: Henrik Nordell

För några dagar sedan gick Harald Nyborg i graven. Nu renoveras lokalerna och en ny butik flyttar in.

delningar

Den 13 januari stängde Harald Nyborg ner sin butik i Kristianstad efter flera veckors utförsäljning. Butiken som ligger i handelsområdet Härlöv tillhör en kedja som under året 2017 gick back med 41 miljoner kronor. Redan under vintern fanns dock förhandlingar med intressenter som ville ta över verksamheten.

I början av december presenterades Bolist som de nya ägarna. De kommer att ta över lokalen för att öppna Järna Outlet. Enligt uppgift kommer butiken att slå upp portarna den 1 mars med ett sortiment inom hus och hem.

– Målet med en Järnia Outlet är att locka både kvinnor och män att komma till våra butiker varje dag. Konceptet ska driva två typer av destinationer, dels ett outlet sortiment som ska ha upp till 70 procents rabatt och dels ett bassortiment inom järn, hus och hem, har Tomas Fritzon, vd för Bolist AB, tidigare sagt.

Genom jobbannonser söker de nu en butikschef som kan ansvara för den nya Järnia Outlet-butiken i Kristianstad. Ett stort intresse för service, ledarskap och erfarenhet av handel är egenskaper som efterfrågas. Det framgår också att mellan 8-12 personer kan anställas i butiken inför premiären.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar