Laddar

KDFF sparkar igång säsongen på dansk mark

Det har blivit dags för årets första träningsmatch. ”Vi brukar ju lägga den några veckor senare”, säger assisterande tränaren.

delningar

Efter att ha samlats åter och tränat sedan vecka 2 väntar nu årets första match. Klockan 13 på lördagseftermiddagen ställs nämligen Kristianstads DFF mot danska topplaget Bröndby IF i den första träningsmatchen.

– Det ska bli roligt att försäsongen börjar så tidigt. Vi brukar ju lägga den några veckor senare. Men i och med att cupen är så nära blir det här ett genrep för oss. Så det är roligt, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Under de senaste veckorna har Kristianstads DFF lagt mindre fokus på löpningen och mer fokus på fotbollen, då man anser sig få en stor dos av löpningen genom det flitiga matchandet som väntar innan den allsvenska premiären.

– Vi har inte hunnit gå in på detaljer. Utan vi har framförallt jobbat för att ha spelarna i den formen de behöver, för att kunna spela. Både styrke- och uthållsmässigt, säger Sigurbjörnsson.

– Det är en rätt mycket längre säsong i och med ändringen av cupformatet. Så vi har lagt mycket fokus på att vara starka och stabila, så att vi ska klara av matcherna uthållsmässigt. Men det är utan att vara i säsongstorm, för det är för tidigt för det också.

Totalt är fem träningsmatcher och tre Svenska Cupen-matcher inbokade innan den Damallsvenska premiären mot Vittsjö GIK den 14 april. Sannolikt innebär det att försäsongschemat är spikat, även om Björn Sigurbjörnsson flaggar för en internmatch i samband med Algarve Cup.

Dessutom siktar Kristianstads DFF på att genomföra ett läger, för att svetsa samman truppen innan säsongsstarten.

– Vi ska göra ett lokalt läger. Mest för att komma hemifrån. Den helgen mot Valur den 24:e (mars reds. anm.) ska vi försöka göra något roligt. Det är för att svetsa ihop truppen och få de sista pusselbitarna på plats. Det är någonting som vi har pratat om, att bara göra något internt kan räcka. Det är det vi satsar på i år. Sen blir det kanske nåt läger utomlands 2019 istället.

Till dagens match mot Bröndby saknar KDFF Saga Jontoft och Kajsa Törnkvist, vilka är på F17-landslagsläger. Dessutom är målvakten Moa Olsson osäker, då hon har varit sjuk under veckan.

Matchen spelas på Bröndby Stadion.

Kristianstads DFF:s försäsongschema: 3/2: Bröndby (B). 10/2: Qviding (B) i Svenska Cupen. 17/2: Vittsjö (H) i Svenska Cupen. 24/2: Kristianstad United (B). 11/3: FC Rosengård (B) i Svenska Cupen. 24/3: Valur (H). 30/3: Växjö DFF (H). 7/4. IFK Kalmar (H).

Fotnot: En internmatch kommer troligen att spelas helgen 3-4 mars.

Relaterade artiklar