Laddar

KDFF snart färdiga med truppen: ”Vi är jättenöjda”

Trots att vi precis gått in i december är Kristianstads DFF nästintill färdiga med 2018 års trupp. ”Löser vi de här sista bitarna här är vi nöjda”, säger sportchefen.

delningar

Efter en fin säsong, som slutade med en femteplats i Damallsvenskan och att Elísabet Gunnarsdóttir korades till årets tränare, har glädjebeskeden duggat tätt för Kristianstads DFF.

Viktiga pjäser som Mia Carlsson, Sif Atladóttir, Becky Edwards, Tine Schryvers, Amanda Edgren och Brett Maron hade alla utgående kontrakt – men har samtliga förlängt med KDFF.

– Det är faktiskt jätteskönt ska jag säg. Jag hade en sittning med vår huvudtränare ganska tidigt i höst. Vi satt i samspråk, inför nästa säsong, upp ett tydligt mål att försöka behålla alla spelare från årets trupp. Nu är vi väldigt, väldigt nära att klara det. Det är mycket, mycket skönt att ha det klart så här tidigt på säsongen, säger Henrik Nygren, sportchef i Kristianstads DFF.

Under torsdagen och fredagen var Henrik Nygren i kontakt med de sista spelarna – Kajsa Törnkvist, Sofia Hagman, Maja Bodin och Evelina Duljan –som i dagsläget inte står under kontrakt och klubben vill förlänga med. Förhoppningen är att KDFF ska kunna ha truppen spikad i nästa vecka.

 

Evelina Duljan är en av spelarna som diskuterar en förlängning. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

– De lät väldigt positiva de också. Vi har som mål att ha klart det i nästa vecka. Förhoppningsvis är truppen spikad på fredag, säger sportchefen.

Då de flesta spelarna ser ut att stanna är det få spelare som finns på förlustsidan för KDFF. Vad gäller Sanna Nilsson, som går knäskadad, förs en dialog där förhoppningen är att en diskussion om ett kontrakt ska tas framåt vårkanten. Inte heller Diellza Mustafa står under kontrakt och i nuläget förs inte heller några diskussioner om en förlängning.

Två spelare som lämnar klubben är däremot Rebecka Holm och Johanna Henriksson. Där den sistnämnda flyttar till en utländsk klubb, som ännu inte offentliggjort nyförvärvet.

 

Saga Jontoft är nära en övergång. Foto: Robert Rosén/Arkiv.

Särskilt många nyförvärv kommer dock inte komma in. I dagarna blev Josefine Rybrink från Kungsbacka DFF klar och en diskussion förs med Saga Jontoft från Åhus IF, som är ”väldigt, väldigt nära”.

– Vårt mål var som sagt att behålla truppen och plocka in Josefine och Saga. Löser vi de här sista bitarna här är vi nöjda. Sen vet jag som sagt inte vilken ekonomi vi har i mars månad och vi har kanske andra möjligheter då. Men just nu är inga nyförvärv på gång. Men vi är jättenöjda med truppen, säger Nygren.

De sista trupplatserna hoppas Henrik Nygren sedan att KDFF ska fylla med U19-spelare som får lärlingskontrakt. Där är förhoppningen att man ska kunna finna en liknande lösning med Elise Streimer som den gångna säsongen, medan resterande av U19-truppen ska utvärderas inom kort.

Damallsvenskan 2018 består förutom Kristianstads DFF utav Djurgårdens IF, Eskilstuna United, FC Rosengård, Hammarby IF, IFK Kalmar, IF Limhamn Bunkeflo, Kopparbergs/Göteborg FC, Linköpings FC, Piteå IF, Vittsjö GIK och Växjö DFF.

Kristianstads DFF Silly Season 2018: In: Josefine Rybrink (Kungsbacka DFF). Saga Jontoft (Åhus IF) är bara detaljer från att bli klar. Ut: Rebecka Holm (KIF Örebro) och Johanna Henriksson (okänt)

Kontrakt 2018: Alice Nilsson, Amanda Edgren, Becky Edwards, Brett Maron, Hanna Sandström, Josefine Rybrink, Mia Carlsson, Moa Olsson, My Linderholm, Ogonna Chukwudi, Rita Chikwelu, Sif Atladóttir, Therese Ivarsson, Tilda Persson och Tine Schryvers.

Utgående kontrakt: Diellza Mustafa, Kajsa Törnkvist, Maja Bodin, Sanna Nilsson och Sofia Hagman.

Relaterade artiklar