Laddar

KDFF kryssade i årets första match

På söndagen spelade Kristianstads DFF årets första match. Mötet med FC Rosengård slutade 1-1. ”Det gav många svar”, säger KDFF-tränaren Elísabet Gunnarsdóttir

delningar

Kristianstads DFF fick med sig ett oavgjort resultat i årets första match, när de spelade 1-1 borta mot FC Rosengård. Efteråt var det en nöjd KDFF-tränare.

– Det var en jämn match i första halvlek. Jag är rätt nöjd med första halvlek. Sen var Rosengård lite bättre i andra, de tog över matchen lite. Men överlag är jag nöjd med den första matchen på säsongen. Skönt att komma igång och se de nya spelarna. Det gav många svar, säger Elísabet ”Beta” Gunnarsdóttir.

Vad är det för svar du syftar på? – Man ser direkt lite relationer mellan spelarna. Sen ska man sätta grunderna i försvaret till exempelvis. Vi låg väldigt högt, var lite aggressiva och saknade lite disciplin. Det är viktigt att se det redan nu i januari, för att kunna jobba med det. Men det såg bra ut tycker jag.

Även om en del svar gavs menar Gunnarsdóttir att man tydligt såg att det var årets första match som spelades under dagen.

– Det var bara en typisk första träningsmatch. Med mycket trötta ben i andra halvlek och mycket vilja i första halvlek. Många nya som verkligen vill visa upp sig och visa att de ska göra nytta. Det såg man verkligen. Annars är det inte mycket att säg om matchen egentligen. Skönt att vara igång helt enkelt.

Truppen som hade begett sig ner till Malmö, saknade dock en del spelare. Förutom den skadade målvaktstrion (Brett Maron, Moa Olsson och Sara Mattson) medverkade inte heller Tilda Persson, My Linderholm, Lorca van de Putte eller Alice Nilsson. Istället var det ett gäng yngre spelare som fick chansen. Kajsa Törnkvist, född 2001, spelade hela matchen på vänsterbacken medan jämnåriga Milla Larsson och den ett år yngre Elise Streimer fick hoppa in. Även Evelina Duljan, född så sent som 2003, fick hoppa in i träningsmatchen.

–  Det är extremt ungt. Jag tror inte att jag någonsin har bytt in en så ung spelare, säger ”Beta” om Evelina Duljan.

Även målet vaktades av en spelare född på den här sidan millenieskiftet, nämligen Asarums IF:s 16-åriga Elin Vaughan.

– Hon gjorde det riktigt bra. Verkligen. Det var inte mycket att göra åt målet men hon gjorde två bra räddningar. I första hade hon inget att göra. Det var roligt att se henne. Verkligen. Hon fick möta Lotta Schelin några gånger i andra och gjorde det bra.

En övergång för den unga målvaktstalangen ser dock inte ut att bli aktuell i nuläget.

– Vi har ett samarbete med Asarum helt enkelt. Och vi har fått båda deras målvakter i lite i träning. Så det är inget vi tittar på nu, men vi får se hur det går med våra målvakter. Det är absolut en målvakt vi hade velat se mer av, men hon är Asarums målvakt för tillfället, avslutar ”Beta”.

FC Rosengård 1-1 Kristianstads DFF Målskytt Rosengård: Lotta Schelin Målskytt KDFF: Ogonna Chukwudi

Relaterade artiklar