Laddar

KDFF jagar efterlängtad derbyseger

Fem derbyn har spelats utan att Kristianstads DFF avgått med segern. Nu jagar de en efterlängtad seger. ”Vi tänker inte ge dem någon lätt match i morgon. Det är solklart”, säger Björn Sigurbjörnsson.

delningar

Kristianstads DFF fick en flygande start på gruppspelet i Svenska Cupen. Division 1-laget Qviding FIF besegrades med hela 7-0 i premiärmatchen.

– Det var klart att det var ett tacksamt läge, att börja mot ett lag från en lägre division. Även om vi visste att vi var tvungna att åka dit med full respekt, så använde vi matchen för att förbereda oss för vad som komma skall. Det var som sagt väldigt tacksamt att vi fick öppna målkontot på vissa spelar och så vidare, säger Björn Sigurbjörnsson, assisterande tränare i KDFF.

På lördagseftermiddagen väntar ett desto tuffare test. Allsvenska kollegan Vittsjö GIK gästar i ett derby, där KDFF har möjlighet att spela bort rivalen från chanserna till vidare avancemang.

– Det är klart att det alltid är lite speciellt. Nu är det andra förutsättningar än i Damallsvenskan. Men vad jag förstått ska det bli härligt väder. Så vi kan hoppas på lite publik, både från stan och från Vittsjö, och att det blir en härlig tillställning. Det brukar bli lite liv i de här matcherna, med bra tempo och fart. De brukar inte vara jättemålrika men de brukar ändå vara roliga matcher att titta på, säger Sigurbjörnsson.

För KDFF:s del är det även en möjlighet att bryta den dystra derbytrenden. Inte sedan den 25 juli 2015 har man besegrat Vittsjö i ett derby. Därefter har fem allsvenska derbyn spelats – där fyra stycken slutat 1-1 och en med en 1-0-seger till Vittsjö.

– Jag tror mest det är en tillfällighet. 2016 gjorde vi ingen bra säsong överlag, så det har inte så mycket med dem eller deras prestation att göra. Utan vi hade rätt mycket otur och stolpe ut hela säsongen. Förra säsongen var det rätt jämna matcher det också. Så jag tycker inte vi tappat mod mot dem. Utan vi känner oss väldigt trygga med vårt spel. Vi tänker inte ge dem någon lätt match i morgon. Det är solklart.

Vad krävs för seger i morgon (läs i dag)? – Det är hårt jobb och bra sammanhållning. De typiska grejerna som är viktiga i ett fotbollslag. Det är inget lag som är oslagbart. Det finns inget sånt. Sen har vi inte haft jättelånga förberedelser. Utan vi ska använda denna och Rosengård-matchen till att förbereda oss för Damallsvenskan. Ger det bra resultat också så är det ett jättebra plus, utöver att vi ska jobba med våra detaljer.

Kristianstads DFF – Vittsjö GIK När: 14:00 Var: Kristianstads IP Läget i laget: My Linderholm och Tine Schryvers återfinns fortsatt på skadelistan. I övrigt är alla tillgängliga.

Relaterade artiklar