Laddar

KDFF fortsätter att rusta: ”Båda kan tillhöra landslaget”

Under lördagen presenterade Kristianstads DFF flera pusselbitar inför 2018.

delningar

Kristianstads DFF fortsätter att rusta inför säsong 2018. Sportchef Henrik Nygren hade en fullspäckad lördag och presenterade flera julklappar i ett pressmeddelande.

Först ut var en ettårig kontraktsförlängning med målvakten Brett Maron.

–  Brett är en av damallsvenskans bästa målvakter, därför känns det extra skönt att hon väljer KDFF även nästa år. Hennes ledaregenskaper och poängvinnande spel kommer att bli en nyckel för vår framgång under 2018, säger klubbchefen Niclas Rhodin, tillika målvaktstränare.

Sedan presenterades två 16-åringar. En kontraktsförlängning med anfallaren Maja Bodin och ett nyförvärv i form av Saga Jontoft. Mittfältaren ansluter från Åhus IF.

– Två unga spelare som verkligen har framtiden för sina fötter. Båda kan tillhöra landslaget ett bra tag framöver och stärker vår trupp under kommande säsong, säger sportchef Henrik Nygren.

Maja Bodin anslöt till KDFF i somras.

– Det var viktigt att förlänga avtalet med Maja, som har utvecklas mycket under hösten i KDFF och hon har fortfarande stor utvecklingspotential. Hon fick göra debut i damallsvenskan 2017 och kommer att bidra med ökad konkurrens på anfallspositionerna under 2018, säger huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir som även är tillfreds med sitt unga nyförvärv.

– Vi är oerhört glada över värvningen av Saga. Åhus IF har gjort ett fantastiskt jobb i att utveckla Saga som fotbollsspelare. Hon är en stor talang som trots sin unga ålder kommer att vara en stor tillgång till vår damallsvenska trupp. 

Relaterade artiklar