Laddar

KD vill säga upp avtalet med Kristianstad Airport: ”Detta kan inte fortsätta”

Efter år av förluster vill KD säga upp avtalet med Kristianstad Airport.

delningar

Kristianstads kommun äger 91 procent av aktierna i Kristianstad Airport AB, men ägandet av flygplatsen i Everöd har varit omdiskuterat. Antalet passagerare har sjunkit och med det har flygplatsen också gått med förlust. Senast i oktober månad beslutade politikerna att skjuta till 4,6 miljoner kronor extra för att flygplatsen skulle kunna drivas vidare.

Nu har Kristdemokraterna lämnat in ett förslag om att avtalet mellan Kristianstads kommun och flygplatsbolaget borde göras om. Kontraktet tecknades år 2012 och enligt motionen innehåller det en förlustgaranti. Partiet har nu tröttat på att flygplatsen går med underskott och vill därför att avtalet sägs upp och förhandlas om.

”Flygplatsen tycks dessvärre inte kunna hävda sig i konkurrens med andra flygplatser i Regionen och går fortfarande med stora underskott. Detta kan inte fortsätta. Utan förnyat stort regionalt stöd och/eller stöd från näringslivet blir flygplatsen alltför betungande för Kristianstads invånare” skriver Christina Borglund, gruppledare för Kristdemokraterna i Kristianstad.

Relaterade artiklar