Laddar

Kändisar på besök under fredagens stora kulturgala

Kända profiler kommer på besök till Kristianstad på fredag. Då arrangeras årets stora Kulturgala.

delningar

Det är tredje året i rad som Kristianstads egna Kulturgala arrangeras nu på fredag. På Kulturkvarteret ska lokala nöjes- och kulturpersonligheter hyllas under festliga former. Ett flertal kända profiler kommer att finnas på plats.

– Tidigare delades kommunens kulturpris och kulturstipendium ut på en sluten tillställning. Men vi ville att fler skulle få upp ögonen för pristagarna. Då startade vi galan, säger Kristina Ljungbeck, producent för Kulturgalan.

Kommunens pris och stipendium på 50 000 kronor respektive 25 000 kronor kommer att delas ut under kvällen. Det förstnämnda ges till någon har under året har gjort värdefulla insatser på kulturens område och som är bosatt i Kristianstad.

Sparbanken Skåne att dela ut ett flertal stipendier till unga kulturtalanger i nordöstra Skåne. Även medarrangören Kristianstadsbladet kommer att dela ut sitt kultur- och nöjespris.

Konferencier för kvällen är Matilda Alborn. Till vardags arbetar hon bland annat med programmet Förmiddag på P4 Kristianstad. Journalisten Lena ten Hoopen kommer att finnas på galan för att hålla ett tal. Filmaren och regissören Axel Danielsson från Vittskövle ska visa berätta om filmen Hopptornet som blev en viral succé.

– Det kommer att bli fanatiskt trevligt. Det ska vara fest och glam. Både artister, pristagare och gäster brukar mingla tillsammans och byta erfarenheter. Vi vill göra detta för alla som gillar kultur, säger Kristina Ljungbeck.

Gästerna kommer att bjudas på massor av musik och dans. Emma Essinger, Paula Wright och Idol-deltagaren Abdul Nurhussain är några av de artister som kommer att uppträda.

– Vi vill visa att det finns olika genrer inom kulturen. Det blir en bra blandning, säger Kristina Ljungbeck.

Kulturgalan kommer att starta klockan 19.00 på fredagen den 13 oktober. Arrangörerna meddelar att det finns biljetter kvar och att de säljs fram ända fram till galan under fredagen.

Relaterade artiklar