Laddar

Känd artist dömd för våldtäkt – får inte flytta från Kristianstad

En känd artist dömdes för två år sedan till våldtäkt. Han flyttades från Tillberga till Kristianstad anstalt efter att ha misskött sig. Förvaltningsrätten har nu beslutat att mannen ska sitta kvar.

delningar

Det var år 2015 som artisten, en man i 40-årsåldern, dömdes till tre års fängelse för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Händelserna ska ha pågått under en längre tid med den kvinna som artisten hade en relation med. Han uppges ha använt härskartekniker och ska bland annat ha sagt ”du är min slav, en kvinna ska hålla käften, laga mat och ta den i tvåan”.

Vid ett tillfälle ska han ha tagit fram en kniv och satt mot kvinnans hals. Vid ett annat tillfälle har han slagit henne uppemot 50 gånger på olika platser på kroppen. Det beskrivs gång efter gång hur artisten har varit våldsam. Det har varit upprepade fall av misshandel och minst en våldtäkt som har anmälts.

Det hela togs upp till rättegång, där artisten dömdes till fängelse. Mannen placerades på anstalten i Tillberga, men i februari månad togs det ett beslut att han skulle flyttas till Kristianstad där det är högre säkerhet. Där sitter han ännu i dag.

Anledningen till flytten är att Kriminalvården har hittat material på mannens rum som handlar om den våldtäkt han utsatt sin tidigare flickvän för. Han ska också ha hotat personalen samt misskött sin permission.

Nyligen har artisten begärt att få flytta tillbaka till Tillberga. Förvaltningsrätten tar dock beslutet att han ska vara kvar i Kristianstad. Det bedöms att mannen behöver den övervakning som finns på anstalten här.

Relaterade artiklar