Laddar

Kameraövervakning aktuellt i Kristianstad

Polisen ställer sig positiva till kameraövervakning i centrum.

delningar

Med anledning av de många rånen som inträffat i Kristianstad under hösten diskuteras det hur säkerheten kan utökas under kvällarna. Ett förslag som tidigare varit uppe på agendan och nu åter diskuteras är kameraövervakning i centrala Kristianstad.

– Jag tycker om kameror. Vi ska inte sitta och titta på folk i realtid utan vi ska använda dem för att klara upp brott. De är bra när vi kan få en bild av hur gärningsmännen rör sig och så vidare, säger Göran Svensson, kommunpolis i Kristianstad, till SVT Nyheter.

Redan för tre år sedan ansökte kommunen om kameraövervakning i centrala Kristianstad, uppger Kristianstadsbladet. Den gången blev det dock ett nej från länsstyrelsen, med anledning av att det inträffar för få brott i Kristianstad för att motivera övervakningen.

– Några studier visar att nio av tio medborgare är positiva till utökad kameraövervakning och då bidrar vi till ökad trygghet om vi sätter upp kameror, säger Andreas Poppius, säkerhetschef i kommunen, till SVT.

Kristianstads kommun har ännu inte fattat något beslut huruvida man ska skicka in en ny ansökan om kameraövervakning i centrum eller ej.

P4 Kristianstad var först med att berätta om kameraövervakningens aktualitet.

Relaterade artiklar