Laddar

Kaféet lanserar ny Mello-bakelse – fick besök av Moncho

På lördag går Moncho upp på scen där han ska duellera mot Margaret. Innan dess fick Kristianstadsborna chansen att möta honom på den lokala kaféet.

delningar

I tisdags lanserades bakelsen på kaféet Darins i centrala Kristianstad. Den är gjord på en kladdkaka med tre sorters chokladmousse. På bara tre dagar har nämnare 100 sålts, de är helt enkelt populära.

– Vi ville göra något i samband med att Melodifestivalen kommer till Kristianstad. Då fick vi idén att skriva ut artisternas ansikten i marsipan, säger Alexander Einarsson, konditor på Darins.

På torsdagen fick kaféet besök av Moncho, som på lördag ställs mot Maragret i Andra Chansen. Naturligtvis fick han då även smaka bakverket.

– Den får tio av tio. Det är nice, jag älskar choklad, säger Ramón Marcos Enrique Monserrat, känd under artistnamnet Moncho.

I dag fick han göra ett första genrep på scen för att testa kameravinklar och se till så att allt i numret stämmer. Han tävlar med den dansvänliga låten ”Cuba Libre”. Så mycket av staden har han dock inte hunnit se ännu.

– Jag har mest sett vägen mellan hotellet och arenan. Det är ganska späckat schema, säger Moncho.

 

 

Moncho på scenen i Kristianstad Arena. Foto: Robert Rosén.

 

Vad tycker du om Kristianstad Arena? – Malmö Arena var mycket större, men jag tror att det blir väldigt bra stämning. Vi är närmare publiken och det är fullsatt, det kommer att bli som en kokande gryta. Det är första gången Melodifestivalen hålls i Kristianstad, ryktet går om att det kommer bli helt crazy. Jag visste inte att det var så här stort, med förberedelser flera dagar innan.

Hur har det varit hittills att vara med i Melodifestivalen? – Jag älskar det, det har varit skitkul. Alla är glada som jobbar med det. Allt känns väldigt proffsigt. Jag hoppas att det inte är sista gången jag är med.

Moncho föddes i Gävle år 1988, flyttade tre år till Kuba när hans föräldrar pluggade där och har därefter vuxit upp i Uppsala. Han är känd från Uppsalabandet Löst Folk (Moncho, Robin Djoon & Format och DJ Capo) som släppte sin debutplatta år 2016. I Melodifestivalen har han startat en solokarriär med stor framgång.

– Jag tror att folk har uppskattat glädjen och stämningen som vi kunnat förmedla. Folk blir glada av numret och därför har de röstat på mig. Det är mycket färger och dans. Det är en blandning mellan reggaeton, dance med rap-inslag. Det är svårt att sätta i en genre.

 

 

Moncho är ansiktet på ett av bakverken hos Darins. Foto: Henrik Nordell

 

Vad har du med dig för minnen från Uppsala? – Jag är från en ort som heter Stenhagen som har fått en ganska negativ bild i media. Det har varit fantastiskt att växa upp där. jag har jättefina minnen därifrån och det har format den jag är, med blandad etnicitet och bra stämning. Det är en jättefin stadsdel.

Tar du med dig minnena från uppväxten i musiken? – Ja, definitivt från Kuba, jag nämner stränder och så i låten. Även Uppsala har präglat mig när det gäller min musik, det gäller alla ställen jag vuxit upp på.

Vad tycker du om att möta Margaret i Andra Chansen? – Hon är en fantastiskt artist med en bra låt och bra nummer. Det blir svårt att slå henne, det blir tajt. Det kommer att bli en kamp.

Firar du med Cuba Libre eller champagne ifall du går vidare till final? – Med Cuba Libre så klart, 100 procent!

Relaterade artiklar