Laddar

Kaféet kan vinna prestigefyllt pris

Kaféet utanför Kristianstad kan vinna ett prestigefyllt pris. På torsdagen avslöjades samtliga nominerade.

delningar

På torsdagen avslöjade Skånska Gastronomipriset vilka verksamheter som är nominerade inför deras gala den 19 januari. Sotnosens korvkafé utanför Kristianstad är en av de platser som kan vinna priset ”Årets Skånska destination”.

– Det är jätteroligt att vi är en av de nominerade, det visar att vi gör något som andra tycker är bra. När man arbetar småskaligt som vi gör blir det mycket jobb och då är det kul att få positiv respons, säger Maria Bub, en av de som driver korvkaféet.

En jury har valt ut totalt 30 olika ställen kopplad till mat eller dryck och där allmänheten nu får rösta. Kaféet från Kristianstad konkurrerar bland annat med Mandelmanns Trädgårdar och äppelmarknaden i Kivik. Det är därmed flera tungviktare med bland de nominerade (hela listan ser du i faktarutan).

Vad är det som driver er att jobba med kaféet? – Det handlar om att bevara den svenska matkulturen och mattraditionen, så att den inte försvinner. Mathantverket med korv ska inte bara finnas på finkrogarna, utan även i hemmen. Här lär vi också ut det hantverket. Vi vill att det ska spridas, säger Maria Bub.

Kaféet som ligger vid norra delen av Oppmannasjön, har tidigare prisats för sitt koncept. Magasinet har utsett dem till årets omväg och Korvakademien har utsett dem till Årets bästa korvkrog.

Juryns finalister – Årets Skånska Destination 2017:

Brösarps Gästis, Brösarp Buhres Fisk, Kivik Flickorna Lundgren, Skäret Hoddorna, Malmö Holy Smoke BBQ, Nyhamnsläge Höganäs Saluhall, Höganäs Hörte Brygga, Skivarp Höörs Gästgifwaregård, Höör Kiviks Hotel, Kivik Kiviks Äppelmarknad, Kivik Koppi, Helsingborg Malmö Saluhall, Malmö Mandelmanns Trädgårdar, Simrishamn Margretetorps Gästgiveri, Hjärnarp Möllans Ost, Malmö Nordic Sea Winery, Simrishamn Olof Viktors Gårdsbutik, Glemmingebro På Skissernas, Lund Skanörs Fiskrögeri, Skanör Skånes Matfestival, Brösarp Slottsträdgårdens Kafé, Malmö Sotnosens korvcafé, Kristianstad Spirit of Hven, S.t Ibb Söderberg & Sara Stenugnsbageri, Ystad Söderåsens Matmarknad, Skäralid Talldungen Gårdshotell, Brösarp The Lodge, Genarp Villa Strandvägen, Ystad Ystad Saltsjöbad, Ystad Ängavallen, Vellinge

Relaterade artiklar