Laddar

Kommunen varnar för att dricka vatten

Kommunen varnar nu invånarna i en by i Kristianstad från att dricka vatten.

delningar

På onsdagen gick Kristianstads kommun ut med en ny varning för de boende i Nymö, en by cirka tio kilometer öster om Kristianstads tätort. De uppmanar invånarna där att inte dricka vatten från sina brunnar eller att använda vattnet till dryck eller matlagning.

Anledningen är att en tank på ena lantbruk i byn har vält under tisdagen. Då läckte cirka 4 000 liter bekämpningsmedel ut i marken. Det pågår just nu en sanering av läckan. När det är klar finns det i nuläget ingen prognos för. Det är oklart ifall medlet läckt vidare till någon brunn, men varningen görs som en försiktighetsåtgärd.

För de boende i Nymö som behöver vatten, kommer kommunen att placera ut en vattentank med dricksvatten vi Nymö förskola. De ska vara på plats från klockan 11.00. Kommunen uppmanar också de boende att följa utvecklingen på sin hemsida: www.kristianstad.se

För de boende i Rickarum, som har uppmanats att koka sitt vatten under de senaste dagarna, är rekommendationen kvar. Det pågår kompletterande provtagningar och tidigast i morgon kommer det ett svar. Där har man ställt ut en vattentank vid Rickarums förskola. Det uppger Kristianstads kommun på sin hemsida.

Relaterade artiklar