Laddar

Stor skogsbrand rasade: ”Brann med öppna lågor när vi kom hit”

(Uppdaterad 17.54) Uppskattningsvis är det fem-sextusen kvadratmeter som brunnit.

delningar

På måndagseftermiddagen utbröt en skogsbrand på Ekön i Immen. Larmet om händelsen kom vid 15.30-tiden.

– Vi har kommit dit nu efter att ha färdats med båt och i nuläget håller vi på att bekämpa den, säger Anders Pålsson, inre befäl på räddningstjänsten vid 16.15-tiden.

Exakt hur stor yta som brann var inledningsvis oklart, men enligt uppgifter brann det rejält.

– De som ringde in larmet uppskattade att ytan var stor som en fotbollsplan. Men exakt hur stort område det är vet vi inte än, säger Pålsson vid 16.40-tiden.

Vid 17.40-tiden var branden släckt. Enligt uppgifter ska det ha varit en del besvär i släckningsarbetet på grund av den kuperade terrängen. Per-Ola Allsten, brandförman på räddningstjänsten i Arkelstorp, var en av fem brandmän som var på plats. Uppskattningsvis är det fem-sextusen kvadratmeter som brunnit.

– Vi fick bära rätt mycket slang eftersom det var så kuperat. Det brann med öppna lågor när vi kom hit men branden hann inte gå ner så djupt. Det har mest brunnit i gräs, ris och stubbar, säger han.

Vet ni hur branden startat? 

– Nej, faktiskt inte. Vi har gått runt och letat efter någon eldplats eller liknande men inte hittat något än. Nu har vi släckt ner helt och ska snart gå över området en gång till och se så att allt ser bra ut, sedan packar vi ihop, säger Allsten vid 17.45-tiden.