Laddar

EXTRA: Fem personer till sjukhus efter skräckscenario på E22

(Uppdaterad 21.23) Flera fordon behövde bärgas efter att ha väjt undan för en bil som hamnat i fel körfält.

delningar

På torsdagskvällen, strax efter klockan 18, fick polisens ledningscentral in flera samtal om att en bil körde mot mötande trafik på E22 i höjd med Kristianstad.

– Vid 18.14 fick vi in samtal om en bil som färdades mot färdriktningen. Kort därefter kommer ett larm om en olycka vid ungefär samma plats. Det är dock inte säkert att de båda incidenterna har ett samband, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör hos polisen region syd vid 18.40-tiden.

Senare visade det sig att bilen som kommit upp i motsatt körriktning orsakat flera incidenter. Sammanlagt fyra bilar har tvingats väja för fordonet, med flera olyckor som följd.

– Vid inbromsningar och väjningar så har det blivit en del olyckor, men det är ingen som har krockat med bilen. Sammanlagt fem personer var inblandade i de fordonen som tvingades väja och alla har förts till sjukhus, säger Johan Sjöberg inre befäl på räddningstjänsten vid 19.35-tiden.

Det finns inga uppgifter om livshotande skador på personerna, men alla fyra bilar har blivit så skadade att bärgningar behövts.

Vid 18.45-tiden var vägen avstängd i båda riktningarna. Strax efter klockan 19 öppnades västergående körbana upp, men vägen är fortfarande avstängd i östergående riktning.

– Det är mycket skrot, plåtbitar och plast på vägen. Vi lämnar snart men Trafikverkets personal ska städa upp och sedan släpps trafiken på igen. Vi hoppas det ska ska ske rätt snart, säger Johan Sjöberg.

I nuläget finns det inga uppgifter kring varför den mötande bilen hamnat i fel körfält. Strax efter klockan 20 meddelade Trafikverket att vägen var öppen igen.

Vid 21-tiden kom räddningstjänsten med ett pressmedddelande där det bekräftas att fem personer har fått föras till sjukhus. Man skriver också att föraren som orsakat olyckorna har valt fel avfart i en rondell och kom därför mot mötande trafik. Föraren insåg sitt misstag och placerade sig stillastående intill mitträcket. Men olyckorna, som uppstått i väjningar och vid köbildning, gick inte att undvika.

Relaterade artiklar