Laddar

Flera trafikolyckor på E22 – förare misstänks för drograttfylleri

(Uppdaterad 20.28) Flera olyckor ställde till det i trafiken på tisdagskvällen.

delningar

Strax efter klockan 17.00 på tisdagen tappade en lastbil två hjul från släpet på E22 i Kristianstad kommun. Lastbilen ska ha varit i behov av bärgare och polisen skickades till platsen.

– Man skickade dit en patrull för städning av vägbanan, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral region Syd.

I samband med detta ska tre bilar ha kört på däcken och fått punkteringar. Ytterligare en bil ska ha fått skador på en bakaxel.

Ungefär en halvtimme senare fick polis och räddningstjänst larm om ännu en olycka. Denna ska ha inträffat på E22 vid trafikplats Vilan och enligt polisen ska det ha rört sig om en kollision mellan två bilar.

– I den ena personbilen satt en person och när ambulanspersonalen pratade med honom uppstod misstanke om att den här personen var drogpåverkad, säger Åsa Emanuelsson.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fick följa med till sjukhuset för kontroll. Han är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika.

I samband med räddningsarbetet fick vägen stängas av i riktning mot Sölvesborg och polisen ledde om trafiken från trafikplats Härlöv. Vägen ska nu vara öppen för trafik igen.

Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med olyckorna.

Relaterade artiklar