Laddar

Sparbanksrånaren dömd till fyra års fängelse

På tisdagen hölls den sista rättegångsdagen för den misstänkte Sparbanksrånaren. Han är nu dömd till fyra års fängelse, uppger Kristianstadsbladet.

delningar

Efter två dagars rättegång har domen fallit för den man i 30-årsåldern som varit åtalad efter att ha rånat Sparbanken Skåne i centrala Kristianstad. Det uppger Kristianstadsbladet. Domen blev fyra års fängelse och han döms för samtliga de sju brott som han varit misstänkt för.

Det var den 5 juni som mannen gick in på Sparbanken klädd i blå huva. Han hotade personalen att lämna över totalt 150 000 kronor. Samtidigt höll han sin hand innanför jackan, för att ge skenet av att han bar på en pistol. Rånaren försvann till fots och skjutsades till Degeberga, men kunde gripas en vecka senare. Mycket tack vare vittnesuppgifter.

Händelsen inträffade tre dagar efter ett rånförsök mot Home & Clothing i Kristianstad. Två dagar senare försökte samma person råna Nordeabanken i Malmö. Totalt åtalades 32-åringen för sju brott och han är nu dömd för samtliga.

Enligt Kristianstads tingsrätt ska rånet ha visat på ett planerat agerande. De går därmed på åklagarens linje om att mannen ska dömas till fängelse.

– Självklart är det ingen lösning att råna en bank, det förstår min klient. Samtidigt är det tydligt att handlingarna är irrationella och tafatta. Vi lever i ett kontantlöst samhälle och han har bara tur att banken räknade pengar just då, sade 32-åringens försvarsadvokat Görel Svensson Skoogh till Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar