Laddar

EXTRA: Spädbarnsdådet – pappan häktad: ”Övertygande bevisning”

Hovrätten fäller pappan i spädbarnsfallet.

delningar

På tisdagen hölls den sista rättegångsdagen i Hovrätten i spädbarnsfallet. Efter överläggning har Hovrätten i Malmö nu meddelat att den 22-åriga pappan är skyldig till synnerligen grov misshandel.

I sitt beslut skriver Hovrätten följande: ”Övertygande bevisning har lagts fram om att NN (pappan) har gjort sig skyldig till synnerligen grov misshandel under tiden den 10 augusti – 9 september 2016 i Kristianstad. Påföljden bedöms inte kunna stanna vid böter.”

– Det innebär att de har kommit fram till ett annat än tingsrätten (där pappan friades) när hovrätten skriver att det har varit en övertygande bevisning, säger åklagare Eva Norberg.

Hovrätten har beslutat att häkta mannen och meddelar även att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Först efter det att han genomgått undersökningen kommer en påföljd att dömas ut. Minst två års fängelse ingår i straffskalan för grov misshandel.

I beslutet skriver man att mannen gjort sig skyldig till misshandeln under tiden 10 augusti-9 september 2016. Vilket rör perioden från det att dottern var tre dagar gammal fram tills det att hon dog.

Fallet handlar om ett fyra veckor och två dagar gammalt spädbarn, som misstänks ha misshandlats till döds av sina föräldrar. När barnet dog fanns tecken både på nya och gamla frakturer på revbenen. Mamman och pappan har tidigare friats från alla misstankar i Kristianstads tingsrätt.

Relaterade artiklar