Laddar

EXTRA: Rånare slog till mot guldsmedsbutik

Körde in i butikens fönsterruta med en hjullastare.

delningar

Strax innan klockan åtta på söndagsmorgonen så körde okända gärningsmän in med en hjullastare genom fönstret på en guldsmedsbutik i Kristianstad. Händelsen ägde rum på Nya Boulevarden.

Polisen larmades om brottet via vaktbolaget, och ett område kring platsen spärrades av.

– Det är avspärrat i väntan på teknisk undersökning, sade Calle Persson vid polisens ledningscentral i region Syd vid klockan nio.

När tror du den kan komma igång?

– Har ingen prognos på det.

Polisen skriver på sin hemsida att flera gärningsmän ska ha deltagit vid brottet. Enligt Calle Persson finns det personer som kan ha sett rånarna.

– Ja, det finns vittnesuppgifter kring det hela och förhoppningsvis även kameror som teknikerna ska titta på.

Vet ni i vilken riktning gärningsmännen försvann efter brottet?

– Vi har lite uppgifter kring det och försöker fastställa det.

Enligt uppgifter till polisen så ska gärningsmännen ha lämnat platsen i en bil. Däremot är uppgifterna inte helt verifierade ännu, berättar Karoline Eriksson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

– Det vi vet är att vi har fått uppgifter om att en bil har lämnat platsen. Men eftersom jag inte är helt säker på uppgifterna så kan jag inte kommentera ytterligare. Men det finns uppgifter på att en bil har lämnat platsen, säger hon, och tillägger att det ännu inte finns någon misstänkt person:

– Det finns just nu inga namngivna misstänkta.

I nuläget är det oklart om gärningsmännen fick med sig något från brottsplatsen. Själva händelseförloppet är också okänt.

– Det vet vi inte än. Det får bli en fråga för teknikerna, säger Calle Persson.

Relaterade artiklar