Laddar

Politikerna har tagit beslut om jätteprojektet i Åhus

På tisdagen tog byggnadsnämnden i Kristianstad ett beslut om lägenhetshotellen i Åhus. Förslaget var att neka bygglov. Nu blir det istället en återremiss.

delningar

Fastighetsbolaget GBJ Bygg och ägarna av Kantarellen vill investera tiotals miljoner kronor i tre nya byggnader med lägenhetshotell längs med stranden i Åhus. Tidigare under våren lämnade de in sina bygglovshandlingar för jätteprojektet. Under nästa år hoppas entreprenörerna att de kan sätta i marken.

Inför byggnadsnämndens möte har kommunens tjänstemän gått igenom handlingarna och kommit fram till att lägenhetshotellen kan strida mot den gällande detaljplanen. Eftersom att rummen ska ägas privat och hyras ut halva tiden, räknas det som ett vanligt boende. Därför gav de förslaget att neka bygglov.

Nu har byggnadsnämnden tagit ett beslut. Bygglovet kommer att gå på återremiss. Det vill säga att ärendet nu skickas tillbaka till tjänstemännen igen. Ett eventuellt lov för att börja bygga kommer därmed att dra ut ytterligare på tiden.

– Vi var alla eniga både i oppositionen och i alliansen att ärendet skulle återremitteras. Vi är positiva till projektet, men det behövs kompletteringar, säger Christina Borglund (KD), vice ordförande i byggnadsnämnden.

Planen är att det förutom de 40 lägenheterna också ska finnas en glasskiosk, restaurang, frisör och spa i byggnaderna.

Relaterade artiklar