Laddar

Mordmisstänkta 29-åringen begärs häktad

Den 29-åriga man som misstänks för mordet i Åhus begärs nu häktad.

delningar

Den 29-åriga man som sedan i tisdags morse är anhållen misstänkt för mord i Åhus har i dag begärts häktad av åklagaren. Det rapporterar Åklagarmyndigheten.

I eftermiddag med start klockan 14.00 kommer de att hålla en häktningsförhandling i Kristianstads tingsrätt. Därefter kommer det att tas ett beslut ifall mannen ska häktas eller släppas på fri fot i väntan på åtal.

Enligt häktningsframställan finns det ”risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”. Därför vill chefsåklagaren begära mannen häktad. Det begärs även tillstånd om restriktioner.

Det var natten mellan måndag och tisdags, vid 01-tiden, som polisen larmades till en fastighet i Åhus i Skåne där en avliden kvinna påträffades. På morgonen anhölls en 29-årig man misstänkt för mord på kvinnan. Hon är i 30-årsåldern och har haft en nära relation med den mordmisstänkta mannen.

Polisen har efter det arbetat intensivt med dörrknackningar, förhör och tekniska undersökningar. 29-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt uppgifter från polisen ska han ha utfört grovt våld mot kvinnan med någon typ av verktyg.

Relaterade artiklar