Laddar

Försvunnen person hittad död i Kristianstad

Strax före lunchtid på tisdagen gjordes det mänskliga fyndet i Kristianstad. Polisen bekräftar att det rör sig om en människokropp.

delningar

Ett område kring Stridsvagnsvägen i Kristianstad spärrades vid lunchtid av med anledning av ett misstänkt fynd.

– En person ska vid något arbete ha anträffat kvarlevor av en mänsklig kropp. Men vi måste undersöka fyndet innan vi kan veta exakt vad det är, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral strax efter det inträffade.

Tekniker har varit på plats och strax före 15.00 rapporterar polisen att det rör sig om en mänsklig kropp – som ska ha identifierats. Enligt polisen ska kroppen tillhöra en kvinna som varit rapporterad försvunnen sedan i somras, men de kan inte gå in på vem det är. De misstänker inget brott bakom dödsfallet.

– Det är en kvinna som vi har sökt aktivt efter. Anhöriga ska vara underrättade, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Genom tillhörigheter som har hittats i området ska polisen ha en misstanke om vem den anträffade är. Polisen ska nu ta reda på hur länge kroppen har legat på marken. Enligt Anders Svensson, kommissarie i Kristianstad kommer de att genomföra en utredning skyndsamt.

– Vi har hittat kvarlevor, men det är inte fastställt vem det tillhör. Jag kan inte bekräfta ännu att de tillhör någon speciell person. Kvarlevorna kommer nu att skickas till rättsmedicinska i Lund för obduktion. Det ska finnas en del vävnad kvar på skelettet, säger Anders Svensson, kommissarie i Kristianstad.

Den person som misstänks vara hittat är 23-åriga Lina som anmäldes försvunnen den 6 juli. Hon hade då senaste synts till i Vittskövle söder om Kristianstad. Polisen har dock ännu inte bekräftat att kroppen tillhör henne. Flera sökinsatser har genomförts i Kristianstad efter Lina sedan hon försvann.

Relaterade artiklar