Laddar

EXTRA: Ung man opererades efter mordförsök

(Uppdaterad 21.45) Polisen har spärrat av en misstänkt brottsplats och utredningen pågår för fullt. Mannen vårdas på sjukhus med allvarliga skador och en person har förhörts under kvällen.

delningar

Vid 19.30-tiden anträffade polis en man i 18-årsåldern utomhus på en gata i norra delarna av Tollarp. Mannen hade misstänkta stickskador på kroppen, skriver polisen på sin hemsida.

Polispatrullen transporterade mannen till Centralsjukhuset i Kristianstad för vård. Skadeläget är okänt i nuläget, men den skadade personen ska ha varit vaken och talbar när polisen fann honom.

Polisen meddelade vid 19.45-tiden att initiala utredningsåtgärder hade påbörjats i Tollarp och på sjukhuset för att få fram mer information.

Enligt polisen var det en ren slump att mannen hittades.

– Ja, det var en patrullerande polispatrull som hittade honom. Vi har märkt ut en misstänkt brottsplats som är avspärrad och tekniker är på väg dit, säger Fredrik Bratt presstalesperson på polisen vid 20.45-tiden.

Är mannen känd hos polisen sedan tidigare? 

– Jag har ingen information kring det i nuläget. Jag kan heller inte svara på hur länge han legat där, men förmodligen inte så länge, säger Fredrik Bratt.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.

Vid 21.15 kom polisen med en uppdatering. Sjukvården bedömer att mannen är allvarligt skadad och har tvingats till operation för sina skador.

Dessutom är kriminaltekniker beställda till Tollarp. Den troliga brottsplatsen är i anslutning till den plats där mannen hittades.

Vid 22.30-tiden pågick fortfarande arbetet på platsen och polisen meddelade att en person hämtats för förhör.

– Det är någon i samma ålder, som vi tror kan hjälpa oss och komma med upplysningar i fallet, säger Fredrik Bratt vid 22.25-tiden.

Relaterade artiklar