Laddar

E22 stängdes av i tolv timmar efter lastbilsolycka

En lastbil med frätande gods var inblandad i en olycka.

delningar

Det vad vid 16.30 på torsdagen som SOS larmades om en trafikolycka på E22. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Enligt uppgifter från polisen rörde det sig om en lastbil lastad med farligt gods som hade vält på E22 i höjd med Bäckaskog, vid avfarten mot Trolle Ljungby. Olyckan inträffade i västergående körbana.

Lastbilen var lastad med 33 ton järnkloridlösning, som är ett frätande ämne, men lasten läckte aldrig ut på vägbanan. Däremot läckte 250 liter diesel ut från lastbilen.

E22 stängdes av i västergående riktning medan ett saneringsarbetet pågick och trafiken leddes om. Vid 17.30-tiden rapporterade polisen att trafiken sakta rullade i östergående riktning igen.

Räddningstjänsten valde att pumpa över lasten till en annan lastbil, ett arbete som tog lång tid. Den initiala prognosen från Trafikverket var att arbetet kunde pågå till 03.00. Men inte förrän 05.30 lämnade räddningstjänsten platsen. Lastbilschauffören klarade sig utan fysiska skador.

En kort stund tidigare inträffade en annan olycka på E22 väster om Bromölla. Tre personbilar uppges ha varit inblandade i olyckan och en person fördes till sjukhus med ambulans. Två av de inblandade bilarna behöver bärgas från platsen.

Även där fick vägen stängas av och enligt Trafikverket orsakade båda olyckorna långa köer på vägen.

Relaterade artiklar