Laddar

JUST NU: IFK Kristianstad är Svenska Mästare

IFK Kristianstad är Svenska Mästare 2017. I finalen besegrades Alingsås med 31-25.

delningar

IFK Kristianstad fick en drömstart på SM-finalen mot Alingsås HK och kunde tidigt gå ifrån till 3-0. Just nollan bakåt skulle hålla i sig ända fram till den nionde matchminuten, sedan Nebojsa Simic storspelat i matchens inledning. Även om Alingsås så småningom kunde skriva in sig i målprotokollet kom första halvlek till allra största del handla om IFK Kristianstad – då de brandgula som mest befann sig i en niomålsledning och till slut kunde gå till halvtidsvila med en 18-11-ledning.

I den andra halvleken var det istället Alingsås som öppnade starkast, och när klockan stod på 36:13 valde Ola Lindgren att ta time-out, sedan ledningen krympt till 20-16. Västgöta-laget fortsatte dock att äta in på IFK Kristianstad – och var som närmast tre mål bakom de brandgula.

Vid ställningen 22-19 och med dryga kvarten kvar av matchen såg dock IFK Kristianstad till att göra det avgörande guldrycket. Medan Nebojsa Simic spikade igen bakåt kunde Jerry Tollbring och Tim Sörensen näta två gånger vardera, vilket innebar att IFK-ledningen helt plötsligt var uppe i 26-19.

Trots att dryga tio minuter återstod av matchen förmådde inte Alingsås att resa sig än en gång, utan istället kunde IFK Kristianstad till slut vinna med 31-25, sedan en av matchens giganter Jerry Tollbring spikat slutresultatet med sitt tionde mål.

SM-guldet är IFK Kristianstads sjunde, varav det tredje i rad. Tidigare guldår är 1941, 1948, 1952, 1953, 2015 och 2016.

Relaterade artiklar