Laddar

Hovrätten sänker straffet för restaurangrånaren

Den 19-åriga man som tidigare dömts för rånet mot Gamlegårdens grekiska restaurang får nu sänkt straff.

delningar

Det har nu gått närmare två månader sedan en 19-årig man hemmahörande i Mellansverige dömdes för rånen mot Gamlegårdens grekiska restaurang i Kristianstad. Han åtalades misstänkt för att ha rånat personalen utanför matstället den 21 oktober samt för ett väpnat rån inne i restaurangen den 31 oktober.

Tingsrätten dömde honom till två år och åtta månader i fängelse. Han dömdes mot sitt nekande. Bevisningen bestod av bland annat vittnesmål, sms-trafik och bilder från övervakningskameror.

Nu har Hovrätten tagit upp fallet efter att domen överklagats dit. De gör samma bedömning om att 19-åringen har gjort sig skyldig till de båda rånen. Däremot så väljer de att sänka straffet. Han ska nu istället sitta två år i fängelse. Det vill säga åtta månader kortare tid än vad tingsrätten dömde mannen till.

Motiveringen är att rånen var snabbt övergående utan att 19-åringen har använt våld. Två av domarna har dock varit oeniga. De ville fria mannen eftersom att det inte är ställt utom rimligt tvivel att han genomfört rånen. Enligt dem räcker det inte med att ett vittne har pekat ut gärningsmannen. Därför vill de att åtalet ogillas.

Relaterade artiklar