Laddar

Fyra män åtalas efter rånvågen i Kristianstad

Fyra män åtalas efter flera uppmärksammade rån i Kristianstad. Nu väntar rättegången.

delningar

Fyra män mellan 19 och 37 år gamla åtalas nu för flera väpnade rån i Kristianstad. Deras misstänkta brott genomfördes under en period som enbart sträcker sig över 16 dagar. Nu riskerar de långa fängelsestraff efter en kommande rättegång.

Den 2 september genomfördes det första rånet som två av männen är misstänkta för. De trängde sig in på Hesslegatans kök & bar, enligt uppgift beväpnad med en hammare. Kontanter, en mobiltelefon och plånbok fick de med sig innan de flydde från platsen.

Den 9 september genomfördes nästa grova rån. Det skedde i samband med ett inbrott på Sturebröd i närheten av Kristianstads Arena. Två av de åtalade männen tog sig tidigt på morgonen in i lokalerna. Där påträffade de en anställd som de bakband. Det är oklart ifall de fick med sig något från platsen.

Den 18 september skedde det sista väpnade rånet av de maskerade gärningsmännen. Samtliga fyra män misstänks ha varit med då ICA Nära i Färlöv utsattes för ett rån. De fick med sig kontanter och tobaksvaror. Ingen ska ha kommit till fysisk skada. Vittnen såg hur rånarna flydde i en vit eller silverfärgad bil.

Den är enbart den 22-åriga mannen som har erkänt att han varit delaktig i de väpnade rånen. En av männen är också misstänkt för grov stöld, vapenbrott och häleri.

Relaterade artiklar