Laddar

Flygbolaget slutar flyga från Kristianstad

Kristianstad Flygplats.

Sparrow slutar att flyga sträckan Kristianstad Stockholm. Det beskedet gavs under tisdagen.

delningar

På eftermiddagen kom beskedet från Kristianstad Österlén Airport. Sparrow Aviation kommer att sluta flyga mellan Kristianstad och Stockholm. Den 25 juni kommer de att lägga ner sin flygverksamhet skriver kommunen i ett pressmeddelande. Sista flyget går alltså nu på söndag.

– Från flygplatsens sida är vi väldigt ledsna över de problem som nu drabbar passagerarna. Vi beklagar givetvis Sparrows besked om att flygningarna måste ställas in. Vi har hela tiden haft ett gott samarbete, med resenärernas bästa för ögonen, men tyvärr har resultatet för flygbolaget inte blivit det önskade, säger Jonas Haak, vd för Kristianstad Airport AB.

Nu förhandlar flygplatsen om att ett nytt bolag ska kunna flyga sträckan. Sträckan mellan Kristianstad och Stockholm Arlanda har trafikerats av Sparrow Aviation sex dagar i veckan. Linjen flygs med en Fokker 50 med plats för 50 passagerare.

Flygplatsen i Everöd anses ha stor betydelse för näringslivet och besöksnäringen i regionen och ägs gemensamt av fyra nodostskånska kommuner med Kristianstads kommun som huvudägare.

Relaterade artiklar