Laddar

Efter protesterna – rekrytering till sjukhuschef måste göras om

Efter namninsamlingen och protesterna. Nu tar kandidaten till tjänsten som sjukhuschef tillbaka sin ansökan.

delningar

Personalen på Centralsjukhuset i Kristianstad startade en namninsamling i portest mot den kandidat till sjukhuschef som Region Skåne ville anställa. Nu kommer nya besked. Personen som skulle ha fått chefsjobbet har valt att dra tillbaka sin ansökan. Det innebär att hela processen från tas om från början.

– Jag beklagar att vi måste göra om rekryteringsprocessen. Den tilltänkta sjukhuschefen är en erkänt duktig chef och ledare och jag är övertygad om att hon framgångsrikt hade kunnat leda CSK in i framtiden, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressmeddelande.

 

–  Jag kan förstå hennes beslut utifrån det motstånd som framkommit från läkarkåren. Det är ledsamt både för kandidaten och för oss som arbetsgivare att vi hamnat i detta läge, säger Karin Bengtsson, tillförordnad förvaltningschef för Skånevård Kryh.

Sedan tidigare är nya sjukhuschefer rekryterade till Trelleborg, Landskrona, Helsingborg, Hässleholm och Ystad. Det är bara i Kristianstad som chefstjänsten ännu inte är tillsatt. Där har dock varit ett stort antal sökande till de olika sjukhusen.

När den föreslagna kandidaten nu har dragit tillbaka sin ansökan, kommer det innebära att tjänsten kan läggas ut på nytt. Region Skåne meddelar att de inom kort att inleda arbetet med att på nytt rekrytera en sjukhuschef till CSK.

Under de tidigare protesterna har personalen efterlyst en sjukhuschef med klinisk kompetens och som är lokalt förankrad.

Relaterade artiklar