Laddar

Butiksrånaren ändrar sig – nekar till brott

En av männen bakom höstens rånvåg har ändrat sig och nekar nu till brott. Här är hans förklaring.

delningar

I måndags drog rättegången igång för de fyra män som misstänks för rånen mot Ica-butiken i Färlöv, Hesslebaren samt Sturebröd i Kristianstad. De misstänks för att ha hotat personalen med vapen och kommit över både tobak och kontanter.

En 22-årig man har tidigare erkänt brott, efter att ha varit misstänkt för delaktighet i samtliga tre grova rån. Han är även misstänkt för vapenbrott samt en större stöld från bostad i Färlöv. I augusti månad ska han ha fått med sig tv-apparater, dvd-spelare, verktyg, en bärbar dator, mobiltelefoner, smycken, fiskeutrustning, kläder, alkohol samt en personbil.

Under tisdagen väljer dock 22-åringen att neka till att ha genomfört något rån. Det rapporterar P4 Kristianstad. I rättegången fick han ge sin version av vad som har skett. Han säger där att han blev kontaktad av en person som ville låna vapen, kläder och en mobiltelefon.

Samma person ska också ha hotat 22-åringen att ta på sig skulden för rånet. I ett tidigare polisförhör har mannen uppgett behövde pengar till studier. Därför funderade han på att fullborda ett rån. Rättegången pågår fram till den 21 februari.

Relaterade artiklar