Laddar

JUST NU: Butikskedjan stänger ner i Kristianstad

Den välkända butikskedjan i Kristianstad kommer att läggas ner. Det beskedet kom under onsdagen.

delningar

Sängvaruhuset Sova håller just nu på att genomgå en rekonstruktion. I somras stängdes fyra butiker ner och totalt 18 personer fick lämna sina arbeten. Förändrade villkor med bolagets största leverantör ledde till brist på pengar.

– Sova är i grund och botten ett välfungerande bolag. Men vår bransch har haft utmaningar med förändrade köpbeteenden. Vi har nu förändrat organisationen, hämtat tillbaka franchisebutiker och lanserat en ny webbstrategi, sade sovas talesperson Magnus Lunderquist i somras till tidningen Handelsnytt.

Nu kommer nästa kalldusch för Sova-koncernen. Ytterligare 12 butiker kommer att läggas ner. En av dessa är butiken som ligger på handelsområdet Härlöv i Kristianstad,. Under onsdagen gick koncernen ut med information till sina anställda.

–  Som många andra inom detaljhandeln har vår bransch genomgått en stor förändring med förändrade köpbeteenden. Vi ser en ökad efterfrågan på sängspecialister, samtidigt som en del av försäljningen har flyttat ut på nätet. Sova har tagit fram en strategi som balanserar försäljning i fysisk butik och försäljning via nätet. Vi avser nu att koncentrera försäljningen till de butiker våra kunder besöker mest, säger Magnus Lunderquist, talesperson för Sova.

Det innebär att det snart endast kommer att finnas 26 varuhus kvar i hela landet. De butiker som stängs är de som uppges ha 50 procent lägre kundtillströmning jämfört med övriga butiker.

Butikerna som enligt plan kommer att omfattas av förändringen är Luleå, Kalmar, Kristianstad, Varberg, Borlänge, Södertälje, Infra City, Kungsbacka, Umeå, Sundsvall, Lidköping, Motala, samt outletbutikerna i Kungens Kurva och Kållered. Berörda medarbetare har informerats.

Relaterade artiklar