29-åring åtalas för mordet i Åhus

Polisen på plats vid huset efter det misstänkta mordet. - Foto: Arkiv

Efter åtta månader i häkte åtalas nu den 29-åriga mannen som misstänks ha dödat sin sambo i Åhus.

delningar

Natten till den 10 april larmades polisen till ett bostadsområde på Äspet i Åhus. En kvinna i 30-årsåldern hittades död och tidigt förekom det uppgifter att hon bragts om livet genom knivmord. En 29-årig man som har varit sambo med kvinnan greps misstänkt för mord. Sedan dess har han suttit häktad.

− Enligt min bedömning är det här en tragisk relationshistoria och en gärning begången i hastigt mod, säger kammaråklagare Martin Hansson som lett förundersökningen.

Åtta månader senare åtalas nu mannen och på tisdag den 11 december startar rättegången. Där kommer bevisen att läggas fram och såväl polisen som läkare ska vittna. Rättegången väntas ta 3-4 dagar.

Redan under mordnatten inledde polisen en stor insats i det aktuella området. De knackade dörr hos grannarna och sökte spår vid den stuga där mordet ska ha skett. Under utredningen har det framkommit att brottsoffret och den misstänkte har levt tillsammans och att ingen annan varit närvarande i stugan under händelseförloppet.

I åtalet står det att mannen har bragt kvinnan av livet "genom att utsätta henne för trubbigt våld och huggit eller skurit henne upprepade gånger med kniv mot hennes ansikte, hals och överkropp vilket lett till att hon förblött".

29-åringen själv hävdar att han har agerat i självförsvar. Han förnekar brott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar