Laddar

29-åriga mannen häktad för mord

En 29-årig man har nu blivit häktad misstänkt för mord. Beslutet togs under fredagseftermiddagen.

delningar

Klockan 14.00 inleddes häktningsförhandlingarna i Kristianstads tingsrätt om det misstänkta mordet i Åhus. En 29-årig man misstänks ha bragt en kvinna i 30-årsåldern av livet genom grovt våld mot överkroppen. Polisen har ännu inte velat gå in på vilket verktyg som använts.

Nu är det klart att gärningsmannen kommer sitta fortsatt häktad medan förundersökningen pågår. Det innebär att han kommer sitta minst två veckor i häkte innan nästa förhandling ska ske. Datumet för ett åtal är preliminärt satt till den 27 april klockan 11.00.

”Det är inte uppenbar att det saknas skäl för häktning. NN (gärningsmannen) ska vara häktad”, konstaterar tingsrätten.

– Jag yrkar att NN (namn) häktas på sannolika skäl. Det finns risk för att han genom undanröjande av bevis eller på annat sätt försvårar utredningen, sade chefsåklagare Annette Olsson, vid åklagarkammaren i Kristianstad.

29-åringen har fått Niklas Madelholm tilldelad som försvarsadvokat. Under den inledande delen av häktningsförhandlingen sade han att mannen förnekar brott.

Sedan tidigare har polismyndigheten uppgett att mellan 10-20 poliser jobbar med fallet. Det mesta inom utredningen är dock belagt med sekretess.

Relaterade artiklar