Laddar

Johan Glans på besök – påverkar hotell och restauranger

En rundringning som 24kristianstad.se har genomfört visar att den inför helgen är fullbokat på flera restauranger och hotell i Kristianstad. Anledningen är att komikern Johan Glans kommer på besök.

delningar

Med fyra utsålda föreställningar och totalt cirka 16 000 personer i publiken kommer det att bli en folkströmning till Kristianstad arena mellan fredag och söndag. ”World tour of the world” heter showen som blivit slutsåld i hela landet. Malmö och Kristianstad är de två platser i Skåne där det kommer att göras ett flertal framträdanden under våren.

Johan Glans besök är också något som påverkar hotell- och restaurangnäringen i Kristianstad. En rundringning som 24kristianstad.se har genomfört visar att det finns få lediga rum under helgen. På First Hotel Christian IV är det i stort sett fullbokat. På Hotel Duxiana finns det ett fåtal lediga enkel- och dubbelrum på fredagen samt några lediga enkelrum på lördag.

Best Western Hotel Anno 1937 har också fullt med gäster med anledning av föreställningarna i arenan. – Under Johan Glans är vi fullbokade. Det betyder mycket när något händer i Kristianstad. Även till Sweden Rock och SM i gokart har vi många bokningar, säger Jessica Bosson, receptionist på hotellet.

Även flera av de restauranger vi kontaktat har fullt upp att göra under helgen. En del har lediga bord senare på kvällen, men alla väntar sig en ström av besökare med anledning av Johan Glans. The Steakhouse och Rosegarden är två av de restauranger som fått en ökad tillströmning av gäster. På den sistnämnda blev det fullbokat redan för ett par veckor sedan. Även Kippers källare har märkt av det höga trycket.

– Det blir en jättegrej för oss, vi har fått ordna med dubbla sittningar. Det drog igång  på allvar med bokningar redan för två veckor sedan. Varje dag öppnar jag mejlboxen och får tacka nej till gäster, då hänvisar jag till andra restauranger istället. Vi är tacksamma för att det finns en arena som ligger så centralt i staden, säger Per Ljungberg på Kippers källare.

Även på Arenabolaget är de glada över att fler näringar i staden påverkas positivt när den välkända komikern kommer till Kristianstad. Det ger en extra skjuts åt staden. – Det kostar mycket att bygga en arena, men inte många tänker på vad innebär när man har stora arrangemang som lockar många besökare. Det ser ut att vara fullbokat överallt, säger Joel Wedberg, Revenue Manager.

Relaterade artiklar