Laddar

Jättetalangen kritar på treårskontrakt med KDFF

Nästa kontraktsförlängning i hamn för Kristianstads DFF. ”En talang utöver det vanliga”, säger sportchefen.

delningar

Blott 13 år gammal fick Evelina Duljan, 14, debutera i en träningsmatch mot FC Rosengård våren 2017. Den allsvenska debuten avklarades strax efter 14-årsdagen och totalt blev det åtta allsvenska matcher för Evelina Duljan den gångna säsongen.

Nu står det klart att hon förlänger kontraktet med Kristianstads DFF. Den offensiva spelaren har nämligen kritat på ett treårskontrakt med föreningen.

– Evelina är en talang utöver det vanliga. En spelare som trots sin ringa ålder redan har spelat från start i damallsvenskan. Vi tror att Evelina fortfarande har stor utvecklingspotential och tillsammans med vårt tränarteam kan detta bli något riktigt bra i KDFF:s framtid, säger sportchefen Henrik Nygren i ett pressmeddelande.

Även tränaren Elísabet Gunnarsdóttir gläds åt kontraktsförlängningen:

– Jag är väldigt glad över att Evelina skrivit på för tre år i KDFF. Hon är en stor talang med sällsynta spetsegenskaper. Hon gjorde ett jättebra debutår. Att få vara med om att fortsätta att forma Evelina som spelare och person de kommande åren är en ära för oss tränare.

Så sent som i går förlängde Kristianstads DFF med en annan tonårstalang, då Kajsa Törnkvist, 16, skrev på ett tvåårskontrakt. Förläningen med Evelina Duljan innebär att KDFF nu har 19 spelare under kontrakt till den kommande säsongen.

Relaterade artiklar