Laddar

Jättetalangen i fokus: ”Aldrig sett en så ung tjej så fokuserad”

Kristianstads DFF:s jättelöfte lyftes fram på upptaktsträffen.

delningar

På upptaktsträffen till Damallsvenskan valde landslagsspelaren Mia Carlsson tidigt att lyfta fram lagkamraten Evelina Duljan. När frågan om vem som blir nästa landslagsspelare från Kristianstads DFF kom var det nämligen den 14-åriga talangen som nämndes.

Kort därpå återkom de till att prata allt mer om anfallstalangen.

– Just nu är det nog bara Evelina själv som kan sätta sina egna gränser. Hade hon kunnat sova med sin fotboll hade hon gjort det. Jag har aldrig sett en så ung tjej så fokuserad och beroende av fotboll som hon är, berättade Mia Carlsson när hon skulle beskriva potentialen hos 14-åringen.

Experten Lisa Ek var tydlig med att hon inte enbart ville placera Evelina Duljan i ”talang-facket”, utan även uppmuntra henne för hennes arbete. Hon tror inte heller att KDFF-supportrarna ska oroa sig för att Duljan lämnar klubben.

– Det lyser om henne. Det lyser fotboll om Evelina. Hon kommer helt säkert hitta sin egen väg för att utvecklas. Jag tror att hon kommer vara i Kristianstad i många år framöver, sa Ek.

Bortsett sidospåret med Evelina Duljan handlade det mesta av KDFF-samtalet om klubbens medaljchanser – vilket du kan läsa mer om här.

Relaterade artiklar