Laddar

Jättedramatik när IFK Kristianstad kryssade

I en högdramatisk drabbning blev det delad poäng i Champions League-premiären.

delningar

Förra säsongen hade IFK Kristianstad, HC Zagreb och Celje en jämn kamp om den sista åttondelsfinalsplatsen i Champions League. En strid som Zagreb som bekant till slut gick vinnande ifrån. Även i år pekar förhandstipsen på att HC Zagreb är ett av lagen IFK Kristianstad får sikta på att hålla bakom sig, om drömmen om åttondelsfinal ska bli till verklighet.

Årets Champions League-premiär slutade dock i delad poäng, då IFK Kristianstad och HC Zagreb spelade 28-28 i Kristianstad Arena. HC Zagreb kopplade tidigt grepp om matchen och gick ifrån till en 3-0-ledning innan det första IFK-målet kunde komma. Trots att hemmalaget var uppe i både 3-3 och 7-7 gick man till halvtidsvila i ett tvåmålsunderläge, med siffrorna 14-16. Det sedan en halvlek där IFK Kristianstad-målvakterna Leo Larsson och Gustaf Banke svarade för noll(!) räddningar.

– Jag kom inte alls upp i nivå i dag. Tyckte jag hade svårt och ta skotten. De sköt bra. Jag kämpade och kämpade och försökte komma in i matchen, men det dröjde länge, säger en självkritisk Leo Larsson.

Även om nollan i räddningskolumnen kunde brytas i andra halvlek – Leo Larsson räddade en straff kvarten in på halvleken – var det inte målvaktsspelet som kom att innebära att IFK vände på matchen. Med kvarten kvar befann sig Zagreb i en fyramålsledning, 26-22, men en offensiv ledd av Albin Lagergren såg till att ordna IFK-poängen. När åtta minuter återstod gjorde Tim Sörensen 28-27 och tog för första gången i matchen upp hemmalaget i ledningen, varpå Zagreb kort därefter dock kunde kvittera.

– Vi ligger under stora delar av matchen men är uppe och tar ledningen. Sen bränner de ett friläge i sista sekunden, så vi kan väl säga att en poäng är en vunnen poäng, med tanke på hur matchen såg ut, säger Leo Larsson.

De sista minuterna blev sedan minst sagt dramatiska – med ett Albin Lagergren-skott som balanserade längs mållinjen och en hyperviktig Leo Larsson-räddning när klockan närmade sig fulltid. Några mer mål blev det dock inte och siffrorna stannade vid 28-28.

– Jag är nöjd med att vi tar oss in i matchen igen och fajtas hela vägen. Med lite tur kunde det blivit två poäng, det kunde blivit noll. Så jag är otroligt nöjd med att vi tar ett poäng mot ett så bra lag som Zagreb, med tanke på hur det såg ut fram till 45:e minuten och vi låg under med fyra, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

En som däremot inte var nöjd med en poäng var hans motsvarighet i Zagreb.

– Jag är inte nöjd med slutresultatet men jag är nöjd med hur mitt lag spelade, säger Zagreb-tränaren Mario Kelentric.

För IFK Kristianstad väntar nästa Champions League-match den 23 september, då man beger sig till Spanien för ett bortamöte med Barcelona.

Champions League IFK Kristianstad 28-28 HC Zagreb Mål: Albin Lagergren (8), Helge Freiman (6), Tim Sörensen (4), Philip Henningsson (3), Stig-Tore Moen (3), Viktor Hallén (2), Arnar Arnarsson (1) och Mario Lipovac (1) Publik: 4 040, Kristianstad Arena Tabell: Här

Relaterade artiklar