Jagade vandaliserande ungdomar – frias

Foto: Mykhailo Polenok, Mostphotos

Mannen anklagades för misshandel och hot av ungdomarna.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Igår friades en 70-årig man vid Kristianstads tingsrätt där han var åtalad för misshandel och olaga hot. Bakgrunden till åtalet är något oklar.

Den 14 mars 2017 befann sig mannen på Konsum för att handla. I affären befann sig även ett gäng ungdomar, som enligt mannen bar sig illa åt och kastade med varor. När han sa till ungdomarna att sluta så protesterade de. Mannen förde ut en av ungdomarna ur butiken genom att ta tag i dennes ryggsäck. I samband med det blev han fotograferad av de andra ungdomarna. Personerna som senare anmälde honom befann sig dock inte i detta gäng.

Senare på kvällen gjorde ungdomarna ett besök till mannens hus i Åhus. De sprejade hans frus bil med färg, och krossade en ruta till en dörr. Ungdomarna gav sig snabbt av på mopeder, och mannen sprang ut och följde efter i sin bil.

Efter detta skiljer sig personernas historier, men det man vet är att mannen snabbt fick tag på de två ungdomar som sedan anmälde honom, övertygad om att de hade hjälpt vandalerna i sin flykt. Han menar själv att han tog tag i deras hjälmar och tvingade dem att gå av sina mopeder. De satte sig då bakom sina mopeder. Han sa till dem att sitta still tills polisen kom.

Ungdomarnas berättelse går lite annorlunda. De hävdar att de hade varit med gänget tidigare, men inte varit där när de begick skadegörelsen, och inte hjälpt dem fly efteråt. När mannen hittade dem hade han dragit omkull deras mopeder. Därefter hade han sparkat den ene när han låg ner, och sedan kastat in den andre i ett träd. I samband med det hade mannen också sagt hotfulla saker till dem, i stil med att han skulle döda dem.

Dagen efter händelsen upptäckte mannen att hans bil var totalt sönderslagen, så illa att den fick bärgas. Han misstänker att det var en hämndgärning från ungdomsgänget.

Domstolen bedömer att ungdomarnas historier inte var särskilt trovärdiga, och att man därför inte kan vara helt säker på att mannen är skyldig.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar