Laddar

”Jag har alltid viljat spela i Åhus A-lag”

Tim Wasik har varit ett av få glädjeämnen i Åhus Horna under den pågående säsongen. I år har nämligen 18-åringen etablerat sig i laget på riktigt. ”Jag har alltid viljat spela i Åhus A-lag”, säger högermittfältaren.

delningar

Under tisdagskvällen åkte Åhus Horna BKsäsongens elfte förlust, på tretton matcher, när Hanaskogs IS segrade med 3-1 på Furehov IP. En av spelarna som fick genomlida ännu en förlust i den östra fyran var 18-årige Tim Wasik, som likt lagkamraterna mattades av ju länge matchen led.

– Ja, jag kom tillbaka från resa i natt så jag har inte tränat på en vecka. Det kändes bra i första halvlek, sen kom jag ur det lite i andra halvlek men det är sånt som händer, säger Tim Wasik som nyligen kom hem från studentresan på Ayia Napa i Cypern.

Den 18-årige högermittfältaren inledde gårdagens match på bänken, men kom tidigt in. Just speltiden och förtroendet är någonting som har ökat markant för Tim Wasiks del i år.

– Det är alltid kul att få förtroende såklart. Sen tycker jag att man ska förtjäna förtroende, det tycker jag man ska vara ärlig med som tränare och spelare. Förtjänar man inte det ska man inte spela. Det är skönt att tränaren litar på en såklart.

 

I år har speltiden ökat markant för Tim. Foto: Robert Rosén.

Att tränarkonstellationen, med Sergio Gonzalez i spetsen, haft förtroende för den unge yttern är inte heller särskilt märkvärdigt. När Åhus Horna nu går på sommaruppehåll står Tim Wasik noterad för en tredjedel av lagets målskörd, då han gjorde tre mål under våren.

– Det var rätt så skönt. Det tog ett tag innan de kom igång, men sen blev det några snabba där på ett par matcher i rad. Så det var skönt.

Även om Åhus Horna upplever en tung säsong, och är i behov av en uppryckning modell större för att hålla sig kvar i fyran, menar Tim Wasik att det gått bra för honom personligen.

– Ja, jag har fått mycket mer speltid den här säsongen än vad jag fått de andra säsongerna. Så det är skönt. Det känns som att man har kommit in mer i laget. Det känns som att man fått större ansvar när man fått mer speltid, så det har känts bra för min del. Sen är det tråkigt att resultaten inte gått med oss, men det kommer.

Vad är det som gjort att du fått mer speltid? – Jag tror det är lite mognad. Jag är fortfarande ganska så ung, det här är mitt tredje riktiga år. Jag har varit rätt så ung så nu har jag växt in i det mer och inte varit lika nervös inför varje match och sånt. Det känns mer rätt nu.

 

I andra halvlek fick Hanaskog stopp på högermittfältaren. Foto: Robert Rosén.

Redan som femåring började Tim Wasik spela fotboll i Åhus Horna BK. Sedan dess har han blivit klubben trogen – och till slut kunnat uppfylla en barndomsdröm.

– Visst, fotboll är ju nånting, men jag har inte valt att satsa nåt enormt. Jag tycker det är en bra nivå, jag tycker det är kul att spela här och jag har alltid viljat spela i Åhus A-lag. Sen hade vi väldigt väldigt bra pojklag innan, så det var inget snack om att behöva byta klubb.

En tuff höst är att vänta för Åhus Horna BK. Det återstår då att se om Tim Wasik och hans lagkamrater kan göra en mirakelhöst, och hålla kvar klubben i fyran.

Namn: Tim Wasik. Ålder: 18, fyller 19 senare i år. Bor: Åhus. Familj: Mamma, pappa och bror. Gör: Tog nyligen studenten. Sommarjobbar på matvarubutik i Åhus. Klubbar: Åhus Horna BK (moderklubb).

Relaterade artiklar