Laddar

”Jag blev lite tagen på sängen”

KDFF:s klubbchef förvånad och upprörd – över nya uppgifterna.

delningar

Det är webbsajten Fotbollskanalen som har sammanställt en stor enkät över hur allsvenska damspelare upplever sexuella trakasserier inom fotbollen.

53 damallsvenska spelare har svarat på enkäten. Bland annat uppger 34 procent av de 53 spelarna att de har utsatts för sexuella trakasserier eller kränkningar i egenskap av fotbollsspelare eller i sammanhang där de representerat sin klubb/sitt landslag (exempelvis i samband med sponsorträffar, galor, pressträffar och matcher).

”Vanligast förekommande är verbala förolämpningar (se hela resultatet av enkäten nedan) antingen på arenan eller ”i annat sammanhang”, men över hälften av de som uppger att de utsatts har drabbats av oönskade fysiska närmanden”, skriver Fotbollskanalen.

Kristianstads DFF:s klubbchef Niclas Rhodin menar att han blir förvånad – och upprörd – över statistiken när Fotbollskanalen ringer upp för en kommentar.

– Jag måste säga att jag blev lite tagen på sängen. Det är inte särskilt konstigt att det här skulle kunna finnas i vår verksamhet, i damfotbollen, men jag är lite orolig och bekymrad över att det är en så hög siffra och att det här är saker som fortfarande sker i dag. Det är ofattbart. Det känns verkligen som att vi behöver göra något och jag välkomnar att ni sätter ljus på det här. Både föreningarna och samhället i stort måste ta en stor funderare här. Det här ska vara en miljö där man ska kunna känna en trygghet. Idrott ska vara kul och förenat med glädje, så det är väldigt tråkigt att höra det här, säger Niclas Rhodin till Fotbollskanalen.

Hela Fotbollskanalens enkät hittar ni här.

Relaterade artiklar