Laddar

Iskall 17-åring inför sin största prövning någonsin

"Jag är nog den enda i världen som får vara med om denna upplevelsen".

delningar

Valter Chrintz plockar av bollarna efter träningen inför det som är IFK Kistianstads största match någonsin. Champions League-åttondel mot Flensburg-Handewitt.

Han har inte ens åldern inne för körkort, ändå ska högersexan som också är en straffspecialist spela en åttondelsfinal i Champions League.

– Det är häftigt. Bara att jag får spela åttondelsfinalen är ju stort i sig, och sen att jag är 17 också är väl lite mer unikt. Jag är nog den enda i världen detta året som får vara med om denna upplevelsen, säger Valter Chrintz med ett leende på läpparna.

Hur är känslan då? – Spännande. Nervöst. Jag hoppas på en bra stämning med publiken och båda lagen. Att det blir en tajt kamp in i det sista. För det är två möten och det är den som gör mest mål som går vidare. Det kommer nog bli jämnt, menar talangen.

Som känner att det är otroligt att han ens finns i truppen och får vara med om en sådan här tillställning.

Det finns också chans att han får chansen på planen och inte minst att hamna i målprotokollet via straff. Och coolare 17-åring får man leta efter.

– Om Tim missar och jag misstänker att jag får ta nästa. Då sitter man på bänken och är nervös. Men sen i stunden så känner jag inte av det lika mycket. Då känner jag att det är målvakten som har all press på sig eftersom jag suttit på bänken, är kall och inte så gammal. Nervös är jag inte när det väl gäller, avslutar Valter Chrint.

Relaterade artiklar