Laddar

Invånarna i chock: ”Helt galet att det händer i Åhus”

Chocken var stor i Åhus efter det misstänkta mordet. ”Det känns som att alla går runt och tänker på det”, säger en invånare.

delningar

Invånarna i Åhus vaknade på tisdagsmorgonen till nyheten att ett misstänkt mord ägt rum i samhället under natten. En 29-årig man sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet på kvinnan i 30-årsåldern.

Händelsen chockade ett helt samhälle.

– Man trodde inte att det var sant. I lilla Åhus… Jag blev chockad och trodde inte på det, säger en tonårskille som bor i närheten av den misstänkta brottsplatsen.

Hur har stämningen varit i Åhus i dag? – Det känns som att alla går runt och tänker på det. Alla känner ju alla i en liten by. En nedstämd stämning känner man.

Under natten spärrades en bostad på Äspet i Åhus av. På tisdagen har sedan hundpatrull funnits på plats och under några timmar fanns även en avspärrning vid den Gamla Bron.

– Jag fick reda på det bara för några minuter sen. Det är lite uppskakande, säger en yngre man vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen.

I de centrala delarna av Åhus var det många uppskakade medborgare som rörde sig under eftermiddagen.

– Jag har bara hört lite om det på radion. Vi har varit förskonade länge här. Det är sorgligt, säger en äldre kvinna.

En äldre man var likt många andra förvånad över att det misstänkta mordet inträffade i just Åhus.

– Det blir lite chockartat. Jag har bara bott här i några månader men inte uppfattat att jag skulle uppleva nåt sånt här i Åhus, säger han och lägger till:

– Klart det skakar om.

Vid en butik möter 24Kristianstad en kvinna som har svårt att finna ord på det inträffade.

– Jag såg det på SVT Nyheter i min telefon i morse. Då blev jag undrande. Vad är det som händer? Samhället har blivit tufft. Man blir bestört. Det är helt galet att det händer i Åhus av alla ställen, säger hon och fortsätter:

– Alla är lika undrande och bestörta. Det känns olustigt.

Kvinnan hittades avliden strax efter klockan 01:00 natten mot tisdagen och ska enligt polisen blivit mördad genom grovt våld på överkroppen med någon typ av verktyg.

Den misstänkta mannen har haft en relation till den nu döda kvinnan. Han har under dagen fått en försvarsadvokat, vilket innebär att förhören med honom kan fortsätta.

Relaterade artiklar