Internationell succéartist avslutar årets Kulturnatt

Mike Perry, en av Sveriges största internationella artister, avslutar årets Kulturnatt lördagen den 25 maj. Foto: Kristianstads kommun.

Festivalen Live Green med fokus på hållbarhet blir en del av Kulturnatt 2019.

delningar

Kulturnatt i Kristianstad går av stapeln den 24-25 maj och bland årets programpunkter finns bland annat Christianstads Motettkör, Wolfgang med vänner, akrobatik och en av landets största internationella artister Mike Perry som också är den som avslutar helgen.

Men den stora nyheten är ändå att festivalen Live Green blir en del av Kulturnatt.

– Live Green är en ungdomsdriven festival med fokus på hållbarhet. Det blir konserter, mat och bytesmarknad vid Kulturkvarteret. Vi är glada och stolta över att Live Green väljer att komma hit, säger David R Andersson, projektledare för evenemanget, i ett pressmeddelande.

Utöver musik, irländsk dansworkshop och föreläsningar har alla besökare chans att hämta ut en gratis bok. Det är novellen "Ett testamente från helvetet" av Kristina Olsson, deckarförfattaren från Kristianstad, som delas ut på bokbussen. Tanken är att skapa Kristianstads största bokcirkel.

– Jag är imponerad över att se hur vårt kultur- och föreningsliv tillsammans med kulturinstitutioner gör sitt bästa för att bidra till ett arrangemang som i stort sett har någonting för alla, säger David R Andersson.

På fredagskvällen avslutar Thomas Stenström, mest känd för superhiten "Slå mig hårt i ansiktet" och på lördagskvällen kliver den internationellt framgångsrike artisten Mike Perry upp på scenen för att avsluta helgen.

– Det är ett brett och spännande program vi presenterar för årets Kulturnatt. Bland annat invigs en nationell utställning om skateboardkulturen, Christianstad Symfoniker bjuder på musik från vita duken, det blir barndans i Hälsoträdgården och filmmuseet visar kortfilmer både inne och ute på terrassen, om vädret tillåter, säger David R Andersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.