Laddar

Inbrottstjuvarna slog till när han låg och sov: "Helt sjukt"

En dator fick tjuven med sig från bostaden. Bilderna är genrébilder. - Foto: Mostphotos

Natten till söndagen slog tjuvarna till när lägenhetsinnehavaren låg och sov. Här berättar han om händelsen.

delningar

Natten till söndagen drabbades Christoffer Johansson och hans familj av inbrott. Det skedde samtidigt som han själv låg och sov i rummet intill. Händelsen är anmäld till polisen, som ännu inte har någon misstänkt gärningsman.

Bakgrunden till historien är att Christoffer hade jobbat natt. Vid 04.30 på morgonen kom han hem till lägenheten i Kristianstad och vaknade några timmar senare då sonen och sambon var uppe.

Vid 13-tiden lämnade hans familj bostaden för att ta en tur in till stan. Dörren lämnades olåst, samtidigt som Cristoffer somnade om. Det var då tjuvarna slog till.

– När jag vaknade strax innan klockan 15.00 så skickade jag ett sms till min sambo och frågade var datorn var någonstans. Då jag märkte jag att vårt Nintendo Switch också var borta. Jag trodde först att det var någon som skämtade med mig, säger Christoffer Johansson.

En dyr jacka av dammodell, en damcykel och en mobiltelefon finns också med på listan över stöldgods. Det handlar om föremål för tusentals kronor. I datorn och mobilen fanns dessutom tusentals fotografier som nu är borta. En sladd till datorn och en laddningsdocka till Nintendo:t glömde dock tjuvarna få med sig.

– De gick inte in i rummet där jag låg och sov, för då hade jag märkt det. Det är ändå en absurd situation och det känns sjukt obehagligt att de har varit inne i bostaden när jag sov, säger Christoffer Johansson.

Polisen har varit på plats i lägenheten för att göra en brottsplatsundersökning. De sökte efter fingeravtryck från tjuvarna, men det har varit svårt att säkra spår. Inbrottet ska ha skett mellan klockan 13.00 och 14.35 på söndagen.

– Jag hoppas att de tar fast tjuvarna, fast det krävs nog då att de anmäler sig självmant, säger Christoffer Johansson.

Relaterade artiklar