Laddar

IFK:s tunga bortasvit fortsätter – ny förlust

IFK Kristianstad åkte på fjärde raka bortaförlusten. Bortamötet mot Sävehof slutade nämligen med en 23-30-förlust.

delningar

IFK Kristianstad kom till Partille Arena för att bryta sin dystra bortasvit. Det resulterade dock i den fjärde raka bortaförlusten i Handbollsligan, när IK Sävehof visade sig vara strået vassare och till slut vann med 30-23.

– Vi leder ändå med ett par i paus men tappar linjerna fullständigt i andra. Det är inte direkt någon som går in och tar avslut. Det är fel runtom. Vi måste våga att gå in och sticka in näsan och våga bli matchvinnare, i dag är det ont om dem, säger IFK:s sportchef och assisterande tränare Jesper Larsson.

Även om IFK inledde piggt och även kunde gå till halvtidsvila med en ledning på 16-14 skulle det inte räcka. I den 41:a minuten kunde IK Sävehof kvittera till 19-19 – och därefter var det hemmalagets match för hela slanten. Tio minuter senare hade nämligen Sävehof ryckt åt sig en 25-20-ledning och kunde därefter kontrollera resten av matchen.

– Det är fel och följdfel. Det mesta gick snett i andra. Det är tufft just nu, säger Jesper Larsson och tar bland annat upp att kontrings- och försvarsspelet fallerade i andra halvlek.

Förlustraden på bortaplan sträcker sig nu över fyra matcher.

– Den enda kommentaren jag har är att det är oerhörd skillnad på hemmaplan och bortaplan. Det ska det inte vara. Hade vi vetat var det kommer ifrån hade vi givetvis ställt om.

Det var dock inte bara förlusten som sved för IFK:s del. Sedan tidigare befann sig Olafur Gudmundsson på skadelistan och inför densamma ströks Tim Sörensen från laget, då han fick ont i armen och hade problem att lyfta den. I den första halvleken fick sedan Stig-Tore Moen Nilsen, som tidigare dragits med en magmuskelsträckning, lämna planen då det befaras att han dragit upp skadan.

– Vi vet inte så mycket än. Vi får avvakta och se, vi ska undersöka dem först, säger Larsson om Sörensen och Moen Nilsen.

IK Sävehof 30-23 IFK Kristianstad Målskyttar: Albin Lagergren (7), Philip Henningsson (5), Inge Aas Eriksen (2), Jerry Tollbring (2), Johannes Larsson (2), Arnar Freyr Arnarsson (1), Gunnar Stein Jonsson (1), Richard Hanisch (1), Stig-Tore Moen Nilsen (1) och Viktor Hallén (1). Publik: 1 560 Tabell: Här

Relaterade artiklar